Spring naar de content

Hoe Raoul Heertje werd weggepest bij geesteskind Toomler

Raoul Heertje is een jaar geleden weggepest bij zijn geesteskind Toomler, zegt hij in een interview met HP/De Tijd. Heertje had zich in 2002 al uit het eveneens door hem opgerichte Comedytrain teruggetrokken, maar was tot vorig jaar nog actief als comedian bij Toomler, het Amsterdamse huistheater van de Comedytrain-comedians.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Toen de organisatie daar niet goed bleek te lopen, werd hij naar eigen zeggen teruggevraagd. Daar had hij ‘als oude lul’ geen zin in, maar hij bood wel zijn hulp aan. “En toen hebben een paar mensen gemeend zich op zo’n manier te gedragen, zo grievend jegens mij, ik ben echt door die figuren weggepest,” vertelt Heertje in een lange en openhartige interview. Heertje snapt een jaar na dato niks van die actie bij Toomler. “Want ik wilde helemaal niks. Als ik geen macht wil, dan ben ik toch ook geen bedreiging? Ik ben er in elk geval erg verdrietig over. Ik zal daar nooit meer naar binnen lopen, en dat vind ik heel erg, ja.”

Twintig jaar geleden richtte Heertje Comedytrain op om stand-upcomedians een podium te geven. Dat bracht hem succes en erkenning, maar een jaar geleden liep de samenwerking spaak, zo blijkt nu. Heertje, die zijn tranen tijdens het interview nauwelijks kon bedwingen, zegt een aantal goede vrienden door deze kwestie te hebben verloren, die hij nadien nooit meer heeft gesproken: “Die mensen kunnen letterlijk niet eens meer ‘hallo’ tegen me zeggen.” En: “We hoeven helemaal niet te praten waarom dit is misgegaan, want dat snappen we allebei niet. Maar waarom heb je een jaar niks van je laten horen? Je hoeft me helemaal niet te mailen: ‘God, wat ben je zielig.’ Maar waarom zeg je niet gewoon: ‘Wat kut voor je, man.’”

Het gehele interview met Raoul Heertje leest u hier op Blendle. U kunt hier het hele tijdschrift inzien, of hier een voordelig (proef)abonnement afsluiten.

Onderwerpen