Spring naar de content

IFTTT: garagedeuren open als je 50 meter van huis rijdt

Het automatisch inparkeersysteem waarbij de bestuurder naast de auto kan blijven staan om de auto het parkeervak in of uit te laten rijden bestaat al. Maar de lampen automatisch uit laten gaan als je de auto start en de deuren van je garage die automatisch opengaan als je maar 50 meter van huis bent? Dat is nu ook mogelijk. De autofabrikant BMW verbindt als eerste merk zijn auto’s met de gratis koppelingsdienst If This Then That (IFTTT).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sophie van Os

If This Then That
If This Then That betreft een soort pseudo-codetaal tussen coderen en normale mensentaal in. De services van bijvoorbeeld Twitter, Facebook, e-mail of slimme hardware, zoals Philips Hue en Nest, kunnen aan elkaar worden gekoppeld door middel van ‘triggers’ en ‘actions’, zodat als er iets gebeurt met een service, zoals de auto starten, een trigger uitgaat en er vervolgens een actie plaatsvindt op de andere service, bijvoorbeeld de verwarming in huis lager zetten. Een ideaal verlengstuk van het digitale leven dus. Naast dit voorbeeld van een trigger en actie kunnen er miljoenen combinaties worden gemaakt, zogenaamde recepten, die allemaal met het trucje IFTTT kunnen worden geautomatiseerd ‘to make life easier’, zoals de dienst het zelf verwoordt. 

Testfase
Maar voordat het luie leven begint en alles vanzelf gaat door middel van één druk op de knop moeten er nog wel wat testjes en handelingen worden verricht. Om van bovengenoemde diensten gebruik te maken moet je in het bezit zijn van ConnectedDrive en BMW online. Bovendien moet een account worden aangemaakt bij IFTTT die je toegang verleent tot BMW Labs die op 19 januari is is gelanceerd, een online laboratorium waar liefhebbers nieuwe functies voor de connected car kunnen testen. Het hele nieuwe avontuur nog in de testfase en dus is het vooralsnog opletten. Mogelijk is dat het koppelen van de diverse services nog mislukt en dat het ‘recept’ niet kan worden uitgevoerd. Het kan dus zijn dat je als bestuurder gewoon weer het huis binnen zal moeten stappen om de verwarming handmatig een graadje lager moet zetten.

Foto: Flickr | Daniel Oines

Onderwerpen