Tom de Ridder (van MKB Brandstof) stopt ermee. Een paar mogelijke opvolgers

Radioreclames zijn doorgaans geen pretje om naar te luisteren. Maar weinig reclames haalden de Nederlandse automobilist zo het bloed onder de nagels vandaan als de spotjes van MKB Brandstof, met die net iets te vrolijke Tom de Ridder. De volkswoede was groot.

Maar nu valt dus het doek voor wat door velen wordt gezien als ‘de meest irritante radioreclame ooit’. Automobilisten van Maastricht tot Groningen halen opgelucht adem, want Tom de Ridder verdwijnt van de radio, en ditmaal voorgoed. Dat belooft jofele Tom plechtig met de hand op zijn hart. Het is te hopen, want in 2010 werd hij al eens ontslagen bij MKB Brandstof, maar hij maakte een comeback, waarna de haat jegens zijn personage nóg extremere vormen aannam.

De vraag is nu: wie is er te porren om het stokje van De Ridder over te nemen, wellicht iemand die de weggebruiker geen rode waas bezorgt en zo ook nog eens de verkeersveiligheid ten goede komt? Hieronder een paar suggesties.

thomas_hpThomas Erdbrink
Naast Onze Man in Teheran ook wel bekend als ‘Onze Man met die prettige, zalvende luisterstem’. Deze Morgan Freeman van de Nederlandse journalistiek zou MKB Brandstof een nieuwe toon kunnen geven. En in het zeer onwaarschijnlijke geval dat de publieke opinie zich dan toch tegen hem keert; Erdbrink woont Iran, dus hij zal er niet echt wakker van liggen.

herman_hpHerman van Veen
Zoals het clichébeeld van de klassieke psycholoog die u terug laat keren naar uw kindertijd, zo zorgen de klanken van het karakteristieke stemgeluid van Van Veen voor een flashback naar een kleurrijk bestaan waar alles veilig was en er van het bestaan van brandstofpassen nog geen weet was. Wellicht kan de commercial in de vorm van een liedje gegoten worden, dat dan ieder reclameblok afgespeeld wordt. (Of nee, doe dat toch maar niet.)

Maar helaas is onze wereld hard en zullen radioreclames niet zo gauw voorzien worden van een prettige stem. De reden daarvoor is even sadistisch als simpel: irritatie blijft hangen. Het kan altijd vervelender, daarom ook de andere zijde van de medaille; de potentiële opvolgers die u niet wil horen.

jochem_hpJochem Myjer
Wanneer deze geestige beroeps-ADHD’er het stokje overneemt van De Ridder dan wordt er de eerste keer waarschijnlijk hard gelachen om zijn karakteristieke geratel, de tweede keer wordt het al iets minder grappig, na de derde keer staat uw voiture met open deuren ergens scheef in de berm geparkeerd en rent uzelf maniakaal schaterlachend een open veld in.

patty_hpPatty Brard
Na schnabbels op ijsbanen en springplanken is het tijd voor een nieuwe carrièremove voor La Brard, en laat daar nou net de vacature van meest irritante radioreclame vrijgekomen zijn, een excellente kans om dat irritatiegehalte nog een extra dimensie te geven, en nu ook zonder beeld  te tergen. La Brard doet eigenlijk precies het tegenovergestelde van Herman van Veen, en haar raspende stemgeluid zal de kids op de achterbank doen beven als rietjes.

Hoe het ook zij: tankpassen zullen gesleten moeten worden, en in hoeverre uw bloeddruk daar van stijgt zal MKB Brandstof niet heel veel uitmaken. Tot slot dan maar de hoogtepunten uit de radiocarrière van De Ridder, maar liefst zeven minuten en tweeënvijftig seconden MKB Brandstof.

He will be missed.

Reageer op artikel:
Tom de Ridder (van MKB Brandstof) stopt ermee. Een paar mogelijke opvolgers
Sluiten