Spring naar de content

Is die ramadan-kleding van Zara en Mango niet véél te bloot?

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

13451136_1075512899186778_1830442186_nHete boef
Sommige vrouwen…..ik zal ze nooit begrijpen. Stel je bent een boef van de ergste soort: vechten, stelen, inbreken, geweld, op je dertigste al jaren gevangenisstraf achter de rug – je hebt zelfs een gang tattoo die aangeeft dat je een moord hebt gepleegd. Dan verschijnt je mug shot op internet en ineens is dat allemaal niet meer relevant, want: je hebt mooie blauwe ogen! Nee écht! Dat is exact wat er gebeurde na de zoveelste arrestatie van Jeremy Meeks, een low life thug uit Californië. Half vrouwelijk internet glibberde over zijn foto: ‘He’s soooooo hot!’ Binnen 24 uur kreeg de foto al ruim 20.000 likes en de oneerbare voorstellen vlogen hem om de oren. Binnen no time stond hij bekend als de hot felon. Hoe wanhopig kun je zijn als vrouw?
Uiteraard was er meteen weer een of andere bijgoochem die er een slaatje uit wilde slaan; Meeks heeft zijn straf er nog niet opzitten of hij heeft al een modellencontract in zijn zak. Op Instagram verscheen zijn eerste officiële foto als model die eigenlijk niks meer is dan de oorspronkelijke boevenfoto plus een foeilelijk petje. Ik kan me bij god niet voorstellen welk zichzelf respecterend bedrijf een dergelijke nitwit als gezicht zou willen hebben, maar niks is blijkbaar te gek meer tegenwoordig. Ik hoop alleen maar dat ze hem in de gevangenis net zo begerenswaardig vonden als de dames daarbuiten… 😂😂😂

Our #warriors fan @jmeeksofficial ready for tipoff

Een foto die is geplaatst door WHITE CROSS MANAGEMENT (@whitecrossmanagement) op

Mango Ramadan 2016 ©
Mango Ramadan 2016 ©

Moslimamode
Zoals hier in de weken voor kerst en oud & nieuw de modewinkels volhangen met feestelijke kleren vol glitter en glimmer, zo doen ze dat in moslimlanden voor en tijdens de ramadan en het afsluitende Suikerfeest. Grote labels als Dolce & Gabbana en Tommy Hilffiger sprongen daar al op in, maar ook de wat betaalbare winkelketens in Europa als Zara en Mango hopen nu een graantje mee te pikken. Of ze daar nu echt lekker mee bezig zijn, is nog maar de vraag. Ten eerste kun je je afvragen of het wel zo slim is je exclusief op het Midden-Oosten te richten, waar feestelijke maar tevens kuise kleding overal te koop is, in plaats van op Europa, waar dat voor moslima’s veel moeilijker is. Online zou een mogelijkheid zijn, maar die wordt niet geboden. Maar belangrijker nog: is het allemaal niet te bloot? Wíj mogen feestkleding dan wel – soms geheel ten onrechte, maar dit terzijde – associëren met decolletées, splitten en blote ruggetjes, maar dat is in, pak ‘m beet, Saoedi-Arabië of Qatar misschien niet zo’n goed idee. Ik bedoel, wat die juffrouw in dat weiland aanheeft trek ik nog niet eens aan als nachthemd! Laat staan mijn tante uit Marokko!

Black and blue
Kregen we net de smaak van het regenboogtaartenbakken een beetje te pakken, moet het weer allemaal anders…. Zwart is dé food trend van deze zomer – van zwart ijs tot macarons en limonade. Op Instagram barst het van de #blackfood en hoewel het er behoorlijk onappetijtelijk uitziet, gaat het erin als koek. De kleur zwart komt van de actieve kool die in het product verwerkt is, zeg maar houtskool. Dat klinkt heel erg blêrgh, maar we gebruiken het al jaren in de vorm van norit als we diarree hebben. Het heeft zelf geen smaak, dus een zwart ijsje kan heel goed naar aardbeien of vanille smaken. Maar pas op: je tanden, lippen en je tong worden er pikzwart van, dus niet doen tijdens je eerste date. O ja en niet te veel van die zwarte shit eten, anders kan je dagenlang niet poepen! 😜😜😜
Dan kan je beter aan de vin blue aka de smurfenwijn, die op Amsterdamse terrassen al een groot succes schijnt te zijn. Het ziet er erg onnatuurlijk uit, maar de blauwe kleurstof komt van een stofje uit de schil van de blauwe druif. En als je van een paar glazen rode wijn blauwe lippen krijgt, krijg je dan hiervan róde lippen? Dat zou dan wel weer fijn zijn.