Spring naar de content

Team Clinton vs Team Trump: dit zijn hun beroemdste steunbetuigers

De Amerikaanse singer-songwriter Sia deelde deze week via Facebook een video waarin ze met #ImWithHer steun heeft betuigd aan Hillary Clinton. In het filmpje zien we Hillary in actie terwijl  Sia's nieuwste single The Greatest op de achtergrond meespeelt. De zangeres volgt in de lange lijst van beroemdheden die openlijk partij kiest voor de vrouwelijke presidentskandidaat. Wie is er nog meer lid van Team Clinton en zijn er ook beroemdheden die partij kiezen voor Donald Trump?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nico Hofstra

De meest indrukwekkende lijst van beroemde steunbetuigers aan een presidentskandidaat is van Hillary Clinton die vooral populair is bij vrouwelijke celebrities. Meryl Streep, geheel gekleed in stijl van de Amerikaanse vlag, gaf een speech waarin zij vrouwen opsomde die steeds 'de eerste vrouw' waren. "Zij baanden nieuwe paden zodat anderen kunnen volgen. Mannen en vrouwen, generatie na generatie. That's Hillary."

Ook Lady Gaga besloot in stijl partij te kiezen voor Hillary. Gaga deelde een foto waarin ze op een tuinbank in een Amerikaanse-vlag-badpak poseert. Begeleidende tekst: #Hillary2016. Niemand kan een sterke vrouw tegenhouden. STEM op de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van de US. Shake it up America, this country needs little rock n' roll."

Barack en Michelle Obama, Elton John, Paul McCartney en Madeleine Allbright: de lijst van beroemdheden van Team Clinton is eindeloos. Denk aan politici, militairen, diplomaten, tv-persoonlijkheden en een enorme lijst van zangers en acteurs, alles bij elkaar goed voor meer dan 2000 bekende aanhangers. Ook was Hillary te gast in diverse populaire programma's waaronder The Ellen Degeneres Show (tevens enthousiast aanhanger van Clinton), The Tonight Show met Jimmy Fallon en speelde Clinton mee in sketches van de comedyshow Saterday Night Live. Uiteraard geweldige publiciteit voor Clinton, want alleen Ellen Degeneres bereikt al zo'n 2,9 miljoen kijkers per aflevering.

De lijst van bekende aanhangers van Trump is een stuk korter dan Clinton, vooral bij acteurs en zangers is hij ook een stuk minder populair. Bekende namen zijn bijvoorbeeld acteurs Kirstie Alley en Jerry Lewis. Alley, vooral bekend van haar vele gevechten tegen de overtollige kilo's, twitterde in april: "HELLO BOYS! Dit is mijn formele steunbetuiging aan @therealDonaldTrump en ik ben een vrouw (de laatste keer dat ik keek)."

Trump was onder andere te gast bij The Late Show met Stephen Colbert en net als Hillary was hij onlangs te gast bij Jimmy Fallon. Media-aandacht komt The Donald eigenlijk nooit tekort, naast de vele spraakmakende uitspraken en Tweets zijn er ook talloze bedrijven, stichtingen en gebouwen die zijn naam dragen.