Spring naar de content

Terugkijken: vurrukkulluke docu over Remco Campert

Schrijver Remco Campert is 87 jaar en maakt iedere dag weer de gang naar de typemachine. Zonder schrijven geen bestaan. In de documentaire Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert volgt regisseur John Albert Jansen de romancier, columnist en, in de eerste plaats, dichter. De VPRO zond de gelauwerde, vurrukkuluke film gisteravond uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Elke zaterdag een column in de Volkskrant-weekendbijlage Sir Edmund, en in diezelfde krant zijn rubriek Somberman, en dan nog zijn eigen werk buiten de columns om. Het schrijven, de poëzie, is Camperts levenselixer, zo vertelt hij in de documentaire: ‘Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf leef ik.’

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een prachtige ode aan een fragiele schrijver, zo kwalificeerde Nico van den Berg Verloop van jaren, nadat de film dit jaar op het International Documentary Festival Amsterdam werd vertoond.

Klik op onderstaande afbeelding om Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert terug te zien.