Spring naar de content

Met één dag geen vlees eten bespaar je evenveel water als met een maand lang niet douchen

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Vlees eten is slecht voor het milieu, de gezondheid en het dierenwelzijn. Dat blijkt wel uit de praktijken in het slachthuis in Tielt. Toch weigert de Nederlandse overheid dit vooralsnog te ontmoedigen.

Veel Nederlanders zijn ervan overtuigd dat ze gezond eten. Dat is een illusie. De eetgewoonten van de gemiddelde Nederlander zijn ongezond, verspillend en schadelijk voor het milieu. Dat bleek begin dit jaar weer uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De belangrijkste boodschap: we eten nog steeds te veel vlees.
Te veel vlees? Maar er is in Nederland toch veel veranderd wat de vleesconsumptie betreft?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Salonfähig

Vegetarisch eten is toch behoorlijk salonfähig geworden? Zo’n tien jaar geleden werden vegetariërs nog weggezet als geitenwollensokkentypes – tegenwoordig kijken weinig mensen raar op als iemand zegt geen vlees te eten. Elk zichzelf respecterend restaurant heeft wel een vegetarisch gerecht op de kaart staan. En er komen steeds meer vleesvervangers op de markt die ook steeds beter worden verkocht. Zelfs het veganisme maakt een, zij het bescheiden, opmars in Nederland.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen