Spring naar de content

Met het stoppende Tel Sell verdwijnt een stukje nostalgie

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week: trouwcrocs en de verkoop van Tel Sell.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Tel SellGewoon ongelofelijk!

Noem in een willekeurig gezelschap de naam Tel Sell, en er is altijd wel iemand die met een vet Amerikaans accent  'het is gewoon ongelofelijk!' terugroept. Tel Sell, ach ja... in de jaren negentig net zo hip met een dikke tong in de wang – want camp – als kitschkladderaar Bob Ross. Als je brak thuiskwam na een avondje stappen en nog te hyper was om te slapen, boden de eindeloze reclames voor dubieuze fitnessapparaten en wanstaltige corrigerende kleding nog een paar uurtjes aangenaam verpozen. Echt gewoon ongelofelijk!

En nu staat het thuiswinkelbedrijf zelf in de verkoop. Eigenaresse Bianca Damas heeft er geen zin meer in. Volgens haar zit er nog wel leven in, maar economische experts vinden zo'n thuiswinkelkanaal niet meer van deze tijd. De meeste mensen kopen tegenwoordig via internet.

En toch is het jammer. Al kocht je er nooit – net zoals je nooit bij V&D of Blokker kwam – sommige winkels zie je niet graag verdwijnen. Stukje nostalgie en zo. Nooit meer wegzwijmelen bij de Pizzarette - babypizza's!! ❤❤ - of de Easy Feet ('een wasstraat voor uw voeten!') waarmee je je voeten wast zonder te bukken. Hoe handig is dát?

En nou ja, oké, ik geef toe dat ik er ook weleens wat heb aangeschaft, al was het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Zo vond ik mezelf eens terug op de bank met een gigazak patat en twee frikandellen, terwijl de Abtronic wanhopig bezig was mijn vetrolletjes te elektrocuteren. Ging 'm niet worden. De Ahh Bra was weliswaar echt ahhhhhhh, maar 'deed' verder niet echt wat voor mijn boezem, terwijl ik de verjongende slakkencrème nooit ontvangen heb, maar wél de bijbehorende factuur.

Maar hoe dan ook, ik zal ze missen, die over-de-top-reclamefilmpjes, waarin steevast oude, 'waardeloze' producten in korrelig zwart-wit werden gefilmd en de nieuwe Tel Sellshit gladjes en perfect werd uitgelicht. Die snake oil van het nieuwe millennium, zoals de Ab King Pro, de Biostabil en de Sauna Pants. Maar goed, misschien is er iemand die het bedrijf overneemt? Dat zou pas echt ongelofelijk zijn.

tel sellCrocmok

Geen schoeisel waar zoveel over gemopperd wordt als de Croc. Zelfs mensen die er geen been in zien om met badslippers en sokken over straat te gaan, trekken onmiddellijk een mokkende snuit als het woordje Croc valt. De comfortabele plastic klomp wordt nog afzichtelijker gevonden dan de UGG en de Birkenstock bij elkaar. I beg to differ. En dan niet met een laf argument als 'maar ze lopen zo lekker', nee, ik ben echt hardcore Crocsfan!

Ze zijn schattig, kleurrijk, versierbaar, zitten geweldig en last but not least: ze zijn zowat geruisloos. Iedereen die in het pre Crocs-tijdperk weleens in het ziekenhuis heeft gelegen, kent nog het irritant geklepper van de Zweedse muilen of de Schollslippers der verpleegsters als ze 's nachts met de thermometer in je oor kwamen prikken – wat een verademing, dat zachte geflisjflosj!

Crocs heersen en daarom is het helemaal fijn dat je nu ook echte witte trouwcrocs hebt, compleet met Swarovski-kristallen! De modepolitie-agentes moeten natuurlijk onmiddellijk een teiltje, maar ik ben helemaal blij! Nu nog een verloofde...

tel sellSpeelpakje voor mannen

Er ging weer eens een dingetje viral op Facebook en laat ik dan ook maar een duit in het belachelijke zakje doen: de mannenromper. Whut?! Technisch gezien niet echt een rompertje – dat is een mouwloos babyhemdje met drukkertjes in het kruis – maar meer een overalletje met korte mouwen en pijpen. Een speelpakje zo u wilt. Voor dames was festival fashion al jaren belangrijker dan de bands die er optraden, mannen moeten nu ook meer doen dan zich in jeans en T-shirt hijsen. Romphim to the rescue!

Afgaande op de exposure die het kledingstuk de afgelopen dagen geeft gekregen, zou je verwachten dat de winkels er mee volhangen, maar dat valt nog best mee. Het project verkeert nog in de Kickstarterfase, dus het duurt nog wel even voordat je je bruine gespierde beentjes kunt showen. Want dat lijkt me toch wel een vereiste. Ook leuk met Crocs eronder..?

Onderwerpen