Spring naar de content
bron: ANP/AFP Foto/STR

Noord-Korea uit opnieuw haar vijandelijkheid. Nu met postzegels

Noord-Korea markeert de herdenking van de Koreaanse oorlog dit jaar met een controversieel gebaar. Het land ligt al enkele maanden in toenemende mate in de clinch met Amerika, en zag de herdenking van de oorlog in 1950 als mooi moment om weer uit te halen naar de Verenigde Staten. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jana Simmelink
Noord-Korea
Beeld: The Korea Stamp Coporation

Dat doet het land van Kim Jong-un niet via nieuwe raketproeven of dreigementen via het staatskanaal, maar met postzegels. De anti-Amerika postzegels zijn uitgegeven naar aanleiding van de herdenking van de oorlog in Korea, die 67 jaar geleden begon. Op de eerste postzegel is een vuist te zien die een Amerikaanse raket ‘de kop in drukt’.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De tweede postzegel laat koppen van rode kernwapens zien die gericht zijn op het Capitool, de zetel van de volksvertegenwoordiging in Washington D.C.

Uitdagend

Met de uitdagende illustraties houdt Noord-Korea een lange traditie aan van het uitbrengen van uitdagende, vaak nogal agressieve illustraties die ze op postzegels laten drukken om hun vijanden uit de tent te lokken.

De tekst gaat hieronder verder. 

Noord-Korea
Beeld: The Korea Stamp Coporation

Andere postzegels werden dit jaar uitgegeven, naar aanleiding van het 85-jarige jubileum van de oprichting van het Koreaanse leger.

Postzegelcollectie

De Noord-Koreaanse burger hoeft — gelukkig — zijn of haar brieven niet enkel met oorlogspropaganda te beplakken. De postzegelcollectie van het land bestaat niet alleen uit machtsvertoon en controverse. Zo heeft The Korea Stamp Coporation ook categorieën als paddestoelen, schaken en zelfs schaaldieren ontwikkeld.

Noord-Korea is een grote speler in de postzegelindustrie. Al zal het aantal postzegelverzamelaars flink verminderd zijn in verband met de hedendaagse technologie, het land zou volgens experts nog flink wat geld verdienen aan de ontwikkeling van postzegels.