Spring naar de content

De geniale anarchie van Curaçao

Een bendeoorlog, een dreigende Venezolaanse vluchtelingencrisis, internationale georganiseerde misdaad: het nieuws uit Curaçao baart zorgen. Hoe lang blijft het nog leuk op dit overzeese deel van ons koninkrijk? “Curaçao heeft al zo vaak op de rand van de afgrond gebalanceerd, maar veert altijd weer terug.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De avond valt over Willemstad en in het sloppenwijkje Zwaan zitten mensen op plastic stoelen rum te drinken. Hier, pal achter de fraaie gebouwen van de Nederlandse Vertegenwoordiging en de Centrale Bank, scharrelen zwerfhonden rond een grote berg troep die tussen bouwvallige huizen ligt. De Curaçaose politieman met wie ik mee mag op voorwaarde dat hij anoniem blijft, wijst naar een met tropische planten begroeide ruïne. “De persoon die hier woont, is gedurende de dag een man. Maar in de avonduren tippelt hij als vrouw in Scharloo,” vertelt hij.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het is het begin van een tocht langs het andere Willemstad. Langs wijken waar nooit toeristen komen: waar drugshandelaars op straathoeken hangen, waar illegale prostituees voor snackbars op klanten wachten en waar gewapende overvallen geen uitzonderlijke gebeurtenissen zijn. In sommige van die wijken maken gangs de dienst uit.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.