Spring naar de content
bron: ANP/EPA/Pool/Andrew Harrer

Donald Trump maakt ook daten ‘great again’

Alexandra Besuijen neemt op deze website wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze een datingsite voor Trumpaanhangers en groene Lego.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Trump
Beeld:

Trump of hearts

Datingsites en ik – het gaat ‘m denkelijk nooit worden. Ik heb er al heel wat uitgeprobeerd de laatste jaren – eerst omdat ik echt op zoek was, later meer als hobby – maar meer dan wat eigenaardige en ongemakkelijke avondjes heeft me dat vrijwel nooit opgeleverd.

Zo ging ik eens met een meneer naar de bioscoop, die mij fluks in het donker begon te betasten, maar al snel zijn hand van mijn been wegtrok wegens mijn ‘puntknieën!’. Hij voelde zich bekocht. Een ander klaagde over mijn leesbril die ik nodig had om de menukaart te lezen. Dat had ik niet in mijn profiel vermeld!

Weer een andere haalde mij op om een stukje met de motor te gaan rijden. Om mijn snedige opmerking toen ik bij hem achterop zat – ‘Ik heb nog nooit zo snel een man tussen mijn dijen geklemd’ – moest hij zo lachen dat hij tegen een lantaarnpaal reed en zijn knie kneusde. Met hem heb ik het nog wel een paar weken leuk gehad, totdat hij een keer om drie uur ‘s nachts bij me aanbelde, slechts gekleed in een papieren politie-overall. Hij bleek gearresteerd te zijn wegens openbare dronkenschap, had zichzelf helemaal ondergepist en vervolgens mijn adres opgegeven als woonadres. Vanwege de vrieskou mocht hij op mijn bank slapen en als goedmakertje legde hij zijn letterlijk zeiknatte kleren op de kachel om te drogen. Mijn huis heeft nog dagenlang gestonken en hem zag ik nooit meer terug. Wie zegt dat romantiek dood is?

Inmiddels ben ik er maar mee opgehouden, ook al vanwege de tenenkrommende spel-, taal- en stijlfouten in de profielen. ‘Er moet wel gemie zijn’…  Het duurde even voor ik die begreep.

Maar vandaag heb ik, om puur journalistieke redenen uiteraard, toch even een profiel aangemaakt op trump.dating, een datingsite voor Trumpaanhangers, die stelt dat daten weer ‘huuuuuge’ wordt. Dat wilde ik wel even zien.

Nou moet ik zeggen, de heren die mij werden voorgeschoteld zagen er een stuk sappiger uit dan de mannen die ik gewend was te krijgen. (Kan natuurlijk ook komen doordat ik wat jaartjes van mijn leeftijd heb afgetrokken, want ik hoef ze toch nooit te ontmoeten ?)

Ze houden allemaal van sport, rock, barbecueën en poolen, so what could possibly go wrong? O ja, Trump.

Maar evengoed, een datingsite op basis van je politieke voorkeur, vind ik helemaal geen slechte gedachte. Misschien iets voor Thierry?

Beeld:

Voor(je)huidje

Oké. We hadden al de butt facial – een schoonheidsbehandeling voor je kont – en nu is er ook de penis facial. Aha! Een schoonheidsbehandeling voor je piemel dus? Nee. Hoewel sommige types er best eentje zouden kunnen gebruiken, bestaan die volgens mij nog niet. En nee, het is ook geen spermamasker wat natuurlijk een plakkerige boel zou wezen. Vermoed ik.

Het is eigenlijk nog veel gekker. Het is een gezichtsbehandeling met stamcellen die geoogst zijn uit de voorhuidjes van besneden Zuid-Koreaanse jongetjes. Huh?

De EGF (Epedermic Growth Factor) facial, zoals de behandeling officieel heet, brengt via micronaaldjes de stamcellen in de huid, daarmee de eigen cellen aanzettend tot herstel en vernieuwing. In Zuid-Korea worden de meeste jongensbaby’s besneden en hun voorhuidjes blijkbaar verkocht aan de vele stamcelbanken die het land rijk is.

Stamcellen zijn nogal omstreden, vooral onder streng religieuze groeperingen, omdat een of andere mad scientist er wel eens een supermens mee zou kunnen creëren. Of zoiets.

Maar de beroemdheden die inmiddels van de behandeling gebruik maken, zoals Sandra Bullock, Kate Perry en Cate Blanchett, zitten daar niet mee.

Zij zijn laaiend enthousiast over hun stralende huidje en hebben er de 650 dollar per behandeling graag voor over.

Ik zou het ook wel willen, maar helaas, al die naalden in mijn gezicht — dat trek ik niet.

Trump
Beeld:

Groene Lego

En dan wil ik het tot slot over iets heel anders hebben: nog dit jaar komt speelgoedgigant Lego met de introductie van plantaardige steentjes. Deze ‘plasticsoort’ is gemaakt van duurzaam geteeld suikerriet en is volledig afbreekbaar.

De eerste steentjes hebben de vorm van planten en bladeren en zullen op tijd voor Sinterklaas in de winkels liggen. De Deense fabrikant maakte in 2013 een afspraak met het Wereld Natuurfonds dat voor 2030 de productie van de ouderwetse plastic steentjes verleden tijd is en er alleen nog met biologisch materiaal wordt gewerkt. Als je nagaat dat er jaarlijks twintig miljard (!) steentjes worden geproduceerd, heeft dit een flinke positieve impact op het milieu.

Daarbij zijn die plantjes en boompjes ook nog eens heel fijn om te zien en zouden ze in een hip Scandinavisch design interieur niet misstaan. Ik moet ze!

Onderwerpen