Spring naar de content
bron: Shutterstock

Chronisch afhankelijk: hoe zeg je nee tegen je kinderen?

In de jaren zeventig wisten jongeren niet hoe snel ze het ouderlijk huis moesten verlaten. Maar de huidige generatie jongvolwassenen blijft juist steeds langer afhankelijk van hun ouders. En die blijven hen maar helpen. ‘Sommige ouders zitten in de tang, maar daar klagen ze niet over, want dat is taboe.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Renate van der Zee

De drie kinderen van José van Schaijik (58) zijn allang volwassen, twee zijn zelfs boven de dertig. Maar ze is nog steeds minstens twee dagen in de week met hen in de weer. “Voor mij is het moederschap iets wat altijd doorgaat, mijn leven lang,” zegt ze.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ze past veelvuldig op haar drie kleinkinderen. En als ze er dan toch is, werkt ze ook even de afwas weg en als het nodig is, stofzuigt ze, ruimt ze op of doet ze de was. Tot voor kort kwam haar zoon regelmatig een weekeinde langs met het hele gezin en dan paste zij voor een groot deel van de tijd op de kinderen zodat hij en zijn vrouw hun handen vrij hadden.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen