Spring naar de content
bron: ANP Kippa/Bas Czerwinski

Jasper Krabbé: ‘Alle goede kunst is eeuwig’

Jasper Krabbé (1970) is kunstschilder. Vanaf 16 juni wordt werk van hem tentoongesteld in Museum de Fundatie, Zwolle. Wat leest, kijkt en luistert hij in zijn vrije tijd?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Boeken

“Ik houd van kunstboeken en geef daar ook veel geld aan uit. Tweehonderd euro voor een boek is geen uitzondering. De boeken die Axel Vervoordt maakt voor zijn tentoonstellingen in Palazzo Fortuny in Venetië bijvoorbeeld vind ik heel mooi. Dat zijn kunstwerken op zich. Hij maakte elke twee jaar een tentoonstelling over een bepaald thema. Vorig jaar deed hij dat voor het laatst rond het thema ‘intuïtie in de kunst’ – met onder andere werken van Kandinsky, Kapoor en Klee.

“Ik kreeg onlangs een boek binnen dat ik al heel lang wilde hebben, van de Collection Lambert in Avignon. Die geven altijd prachtig vormgegeven catalogi uit die visueel heel sterk zijn. Daar kun je een hele dag in bladeren en dan nog verveelt het je niet. Een ander soort kunstboek dat ik even wil noemen is de biografie van Jan Wolkers: Het litteken van de dood van Onno Blom. Je kunt je echt geen mooiere biograaf wensen als kunstenaar.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.