Spring naar de content
bron: Corbino

Eva Hoeke & Marcel van Roosmalen: ‘Wij zijn er niet op uit om huwelijken te slopen’

Trouwe lezers van de column van Marcel van Roosmalen (NRC Handelsblad) en Eva Hoeke (de Volkskrant) kennen het paar al door en door. De overbuurman met zijn zeven voertuigen, de slecht spellende makelaar, de Dochters, het zijn allemaal goede bekenden geworden. Op pad naar hun nieuwe woonstee in Wormer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Eigenlijk weet de interviewer alles al, zo realiseert hij zich op deze warme woensdagzomeravond, per Sprinter onderweg naar Wormer. Nee, hij is er nog nooit geweest, maar toch voelt de expeditie naar de huidige woonplaats van het columnistenkoppel Eva Hoeke (39) en Marcel van Roosmalen (50) vertrouwd en voorspelbaar.

Lezers van de zaterdagse Volkskrant Magazine-column van Eva Hoeke en van de rubriek van Hoekes partner Marcel van Roosmalen (op maandag, woensdag en vrijdag in NRC Handelsblad) bekruipt het idee al heel veel te weten van de twee onder één dak samenwonende columnisten. Hun productie (die in de loop der jaren nog flink lijkt toegenomen ook) leest vaak als de boekhouding van hun columnistenbestaan, ook al zal er uiteraard ook het nodige uit zijn weggefilterd, uitvergroot dan wel met humor van de tamelijk bittere soort (Marcel) en empathie (Eva) overgoten. Wat er ontbreekt bij de een lijkt te worden aangevuld door de ander.

In het door hen bedreven genre huis, tuin en keuken-columnisme vormt huisvesting een hoofdthema. Zodoende zijn we in extenso geconfronteerd met de niet zelden hilarische onvolkomenheden van hun inmiddels achter de rug zijnde woonsituatie in de wijk Betondorp in Amsterdam.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.