Spring naar de content
bron: ANP

Is Twitter helemaal gek geworden?

Sinds hedenochtend is HP/De Tijd door Twitter geblokkeerd, vanwege het schenden van de Twitter-regels. Aanleiding is een interview met schrijver Arie Storm, die met veel humor antwoord geeft op de ironisch  bedoelde en literaire vraag:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

 Tot slot: op het huis van welke Nederlandse schrijver zou u wel een precisiebombardement willen laten uitvoeren?

De vraag is afgeleid van een passage uit Brieven van een aardappeleter van de grote volksschrijver Gerard Reve en een terugkerend succesnummer in de rubriek: “Zou ik ook, tegen vergoeding van de gemaakte kosten, iemand zijn huis gebombardeerd kunnen krijgen? Het is het huis van Theun de Vries, Egelantiersgracht 66, Amsterdam C (Jordaan). Het is een bovenhuis, dus het is wel precisiewerk. Eronder woont Jan Willem Hofstra, en die kan dus in één moeite meegenomen worden.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

(Uit Brieven van een aardappeleter, 1969).

Ik maak mij inmiddels ernstig zorgen over wie er bij Twitter aan de knoppen zit, waar ironie dus kennelijk niet wordt verstaan. Als we niet meer vrij kunnen zijn in wat we schrijven, waar gaat het dan naartoe met deze wereld en de vrijheid van pers? Als het aan Twitter ligt, kunnen we alleen maar ellende verwachten.

Het gewraakte interview met Arie Storm kunt u hier lezen.

Onderwerpen