Spring naar de content

De bende van John: zij stapten over naar Talpa

De publieke omroep verliest een zender, maar het media-imperium van John de Mol (Veronica, SBS6, Net5, nieuwsdienst ANP, de LINDA.-titels) groeit vrolijk door. Deze week maakte ook voormalig NTR-baas Paul Römer zijn overstap naar Talpa bekend. Voor wie de draad is kwijtgeraakt: een overzicht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva de Koeijer

Paul Römer
Is sinds maart leidinggevende over alle radio- en televisiemerken bij Talpa. Was ruim zeven jaar algemeen directeur bij de NTR. Werkte eerder in bestuursfuncties bij John de Mol Producties en Endemol.


Erland Galjaard
Is sinds 1 februari strategisch adviseur bij Talpa. Was vanaf 2011 ruim zes jaar programmadirecteur bij RTL. Begon zijn carrière met programma’s als Ooggetuige, Klasgenoten en TROS Radar. Was sinds 1997 werkzaam bij RTL, waar bij begon als eindredacteur bij RTL Nieuws. Werkte ook voor Sport 7 (later SBS Sport).

Marcel van Lingen
Per 1 april is de ANP-hoofdredacteur officieel werkzaam bij Talpa als Directeur Journalistiek. Ruim een jaar eerder is persbureau ANP al gekocht door Talpa. Van Lingen was sinds 2011 hoofdredacteur bij het ANP en wordt per 1 september afgelost door Freek Staps. Staps werkte het grootste deel van zijn carrière bij NRC Handelsblad.

Linda de Mol
Is in januari overgestapt van RTL4 naar Talpa, waar ze aan de slag ging bij SBS6. Werd een maand later creatief directeur van Net5. Is bekend van onder andere Miljoenenjacht, Gooische Vrouwen en Ik hou van Holland.

Wendy van Dijk
Liet in januari weten van RTL4 over te stappen naar Talpa. Is na de zomer te zien op SBS6, waar ze onder andere Dance Dance Dance zal presenteren. Begon haar carrière óók op SBS6, met het presenteren van onder andere Over de rooie. Presenteerde vanaf 2006 voor RTL programma’s als Idols, X Factor en The voice of Holland – een concept van John de Mol en zanger Roel van Velzen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Gordon
Stapte een jaar geleden over van RTL naar Talpa, waar hij in januari voor het eerst te zien was op SBS6. Is zestien jaar werkzaam geweest bij RTL. Bekend van onder andere Idols, Holland’s Got Talent, Gordon & Joling over de Vloer en RTL Boulevard. Sloot zijn carrière bij RTL af met het programma The Voice Senior.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen
Bekend van de talkshow Voetbal Inside op RTL7. Maakten vorig jaar maart bekend over te stappen naar de zender Veronica. Sinds de start van Voetbal International, later Voetbal Inside, in 2001 is Derksen al de vaste analyticus van het programma. Genee droeg sinds 2001 ook bij aan het programma. Sinds 2008 is oud-voetballer Van der Gijp een van de sidekicks.

Johnny de Mol
Zoon van grote baas De Mol keerde afgelopen zomer terug naar Talpa, waar hij op SBS6 te zien is met de programma’s DanceSing en Down Met Johnny. Presenteerde sinds 2008 bij Veronica onder andere Waar is de Mol?, voor hij in 2013 aan de slag ging bij RTL4. Vanaf dat moment te zien in onder meer Holland’s Got Talent en SynDROOM, waar hij in 2015 de Gouden Televizier-Ring mee won. Ook bekend van zijn rollen in Goede tijden, slechte tijden, Baantjer, Spangen, All Stars, Costa! en Bon bini beach.

Patty Brard
Driemaal is scheepsrecht voor Brard: ze keerde in maart dit jaar terug naar SBS6, waar ze tussen 2007 en 2011 te zien was in Shownieuws, toen bij RTL ging werken, om in 2013 weer bij SBS6 aan te sluiten om onder andere Bonje met de Buren te presenteren. Werd in 2017 ontslagen bij SBS en ging verder bij RTL4, waar ze tot voor kort Hotter Than My Daughter presenteerde. Is opnieuw te zien in Shownieuws en op NET5.

Olcay Gulsen
Stapte begin mei over naar Talpa. Voor RTL was ze onder meer te zien in Beter laat dan nooit en RTL Boulevard. Ook bekend van haar deelname aan Wie is de Mol? in 2018 en het presenteren van online programma Temptation Gossip. Begon haar televisiecarrière in 2013 als jurylid in het TLC-programma Ultimate Shopper.