Spring naar de content
bron: George Maas

Het failliet van de catwalk

Wat is de waarde van mode nog in deze tijden van individualisme en anything goes? Mensen laten zich de laatste trends niet meer dicteren door tijdschriften en modeweken. Tegelijkertijd gaan mensen steeds meer op elkaar lijken. ‘Ik wacht al vijf jaar op een nieuwe punk die alles omverschopt.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bert Nijmeijer

In juli stond in de Volkskrant een stuk over ‘stoffenfluisteraar’ Ronald van der Kemp. Modejournalist Cécile Narinx volgde de modeontwerper in de aanloop naar, tijdens en kort na de haute-coutureweek in Parijs. Ze bezocht hem onder meer in zijn atelier in Amsterdam, waar Van der Kemps ‘creativiteit aan het ronken’ was. 

Hij fantaseert over een tulband met oorwarmers, ‘een lampenkapvormige hoed bekleed met zwarte stof en witte steigerende paarden erop’, dubt erover van een oude quilt (lapjesdeken) ‘een soort ninja-warrior-outfit’ te maken, snijdt brilmonturen uit koehoorns, komt met een ‘antwoord’ op het door hem bekritiseerde (want van olie gemaakte) nepbont: een luipaardprintmanteltje van zijden tubes, gevuld met gerecycled dons. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap