Spring naar de content
bron: paul tolenaar

Ton F. van Dijk: ‘Ik besef hoe snel het compleet kan omslaan’

De carrière van tv-journalist en bestuurder Ton F. van Dijk (57) liep gesmeerd, totdat hij ernstig ziek werd. Hoe slaagt hij er nu toch in als schrijvend journalist scoop na scoop te scoren vanuit huis? En hoe kijkt hij als kenner naar de wijze waarop de regering met een crisis omgaat? ‘De overheid is bereid te liegen om een bepaald doel te bereiken.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nathalie Huigsloot

Hij was oorlogsverslaggever, directeur televisie van de NPO, werd uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar (net als John de Mol, Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk), benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En toen zakte hij door zijn benen als gevolg van een progressieve ziekte en besloot, om zichzelf toch nog een beetje nuttig te maken, te leren schrijven. En nu scoort hij scoops waar veel Haagse collegae jaloers op zullen zijn.

Zo stapte VVD-Kamerlid Han ten Broeke op toen Van Dijk onthulde dat hij er een ongelijkwaardige relatie op nagehouden had met een ex-medewerker, toonde hij aan dat er bij Europarlementariër Hans van Baalen sprake was van mogelijke belangenverstrengeling waarna die zijn nevenfuncties in de auto-industrie neerlegde, en deed hij onthullingen als het betaalde vliegreisje van Alexander Pechtold naar Oekraïne.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap