Spring naar de content

Alles uit de Oosterschelde

Edwin Vinke van De Kromme Watergang**, Hoofdplaat (Zeeland): "Mensen gaan zich onderscheiden door de streek waar ze zitten."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thom Edinger

Een uienboer die hem een zak met uien opstuurt, keukenmachines, T-shirts. Edwin Vinke, chef-kok van De Kromme Watergang** in het Zeeuwse Hoofdplaat, kan altijd nog een carrière als YouTuber nastreven, mocht het allemaal mislukken. Hij ontvangt van alles naar aanleiding van de gerechten die hij dagelijks op YouTube plaatste tijdens de coronasluiting. ‘Gewoon’ met een iPhone 10, zonder ‘editen of knippen’: ‘no-nonsense’.

In eerste instantie hield hij zich afzijdig van alternatieve businessideeën. Takeaway voelde niet goed: “We gingen met zijn allen een moeilijke tijd tegemoet, dus ik dacht: even geen geld verdienen.” De filmpjes waren een manier om de mensen ‘een rustmomentje te geven’. Ondertussen heeft goeroe Vinke een trouwe schare volgers die online op retraite gaan op het YouTube-kanaal van De Kromme Watergang. Zo hebben 1186 mensen mogen aanschouwen hoe een in sponsorkledij getooide Vinke na het aanprijzen van diverse spullen uitlegt hoe je kreeft stroganoff op de barbecue bereidt.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap