Spring naar de content
bron: corbino

Gerald Roethof: ‘Zwijgen is meestal belangrijker dan praten’

Als strafadvocaat in geruchtmakende zaken – waaronder die tegen Jos B. – staat Gerald Roethof (47) veelvuldig in de belangstelling. Hoe gaat hij om met de weerstand die hij oproept? Hoe kijkt hij aan tegen de Black Lives Matter-beweging? ‘Focus je niet alleen op politiegeweld tegen zwarten, of tegen de slavernij in verleden, maar kijk naar wat beter moet in de toekomst.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ad Fransen

Het heeft enige voeten in aarde om toegang te krijgen tot meester Gerald Roethof. Eerst is er als antwoord op mijn herhaalde interviewverzoeken een ritsje sms’jes: “Kunt u om 17.00 uur bellen?”; “Ik ben om 18u weer bereikbaar.” In die trant, maar na telkens bellen: geen gehoor. Druk en gedreven man die Roethof, geeft hij later zelf grif toe: “Ik moet, moet, moet. Sinds mijn jeugd bezit ik een gigantische energie. Stilzitten is onmogelijk.” 

Dan valt er – onder voorbehoud – eindelijk een datum te prikken tussen de maître en mij. Edoch, op de afgesproken zaterdag luisteren we ’s ochtends onze voicemail af en horen we het typische stemgeluid van Roethof galmen alsof hij ergens met rubberen laarzen aan in een natte kelder staat: “Helaas ben ik op dit moment bij een cliënt in een politiecel. Kan het interview alstublieft verplaatst worden naar morgen?” 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap