Spring naar de content

Sporters, je treft ze tegenwoordig overal aan

Trof je voorheen buiten met name hardlopers en fietsers aan, tegenwoordig liggen er op de meest verschillende plekken oefenmatjes en kettlebells. Soms midden in de stad of op een parkeerplaats. We sporten safe en vooral buiten. Maakt niet uit waar. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hebben veel bedrijven het in de coronatijd moeilijk, als het gaat om sportartikelen en -kleding horen we een heel ander geluid. We zien het ook. Wie op zaterdagochtend zijn ogen goed de kost geeft in stadsparken en verderop gelegen bossen, treft hordes hardlopers, mountainbikers en hikers, dat het nieuwe wandelen is geworden. 

Op menig grasveldje tref je bootcampers, op het strand wordt aan yoga gedaan en alsof dat nog niet genoeg is, worden zelfs parkeerplaatsen gebruikt door workout-teams die op matjes en met gewichten hun oefeningen doen. Volledig in stijl en gekleed in de meest prachtige workout gear

Spelcontact is toegestaan, maar verder blijft het afstand houden 

Het is duidelijk dat er niet langer alleen maar in zaaltjes of op voetbalvelden wordt gesport, maar dat het overal gebeurt. Het grote voordeel van dit buitensporten is niet alleen dat er vaak meer ruimte is zodat we op gepaste afstand van elkaar kunnen blijven, maar dat we ook een flinke portie frisse lucht binnenkrijgen. Het liefst zijn we in en met de natuur. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Op die manier sporten we zo veilig mogelijk op gepaste afstand, alhoewel het sinds 1 juli weer is toegestaan om spelcontact te hebben. Voor sporters vanaf achttien jaar is echter nog altijd het advies om anderhalve meter afstand te houden in de kantine en rond het sportveld. Maar wie maalt daarom als je een compleet stadspark of een enorme parkeerplaats tot je beschikking hebt.