Spring naar de content

Ethereum en Ripple: hoe zullen de meest populaire Altcoins in 2021 presteren?

Liefhebbers van cryptocurrency zijn erg optimistisch over het komende jaar. Volgens experts en analisten wijzen fundamentele indicatoren op een enorme Bitcoin bull run in 2021. Omdat de altcoin-markt meestal in de voetsporen van BTC treedt, besteden investeerders die hun portefeuilles willen diversifiëren en de winst willen maximaliseren, vooral aandacht aan de best presterende altcoins: ETH en XRP. Hoe zullen de koersen van Ethereum en Ripple zich in 2021 ontwikkelen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Ethereum: de meest populaire altcoin

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ethereum (ETH) behoeft bijna geen introductie, aangezien het al heel lang de meest populaire altcoin is. De geschiedenis van Ethereum, uitgevonden door een Russisch-Canadese programmeur Vitalik Buterin in 2013 en twee jaar later, in 2015, gelanceerd, kan als een enorm succes worden beschouwd. 

De belangrijkste reden waarom Ethereum zo populair werd, is het feit dat het Ethereum-netwerk naast de cryptocurrency ETH ook een onbeperkt aantal aangepaste digitale activa kan ondersteunen, genaamd ERC-20-tokens. In de loop der jaren is een geschat aantal van meer dan 200.000 ERC-20-tokens gemaakt, wat duidelijk bewijst hoe revolutionair Ethereum was voor het blockchain-ecosysteem als geheel.

Ripple: de snelste digitale asset

Ripple (XRP) is een cryptocurrency die in 2013 is gelanceerd door een bedrijf met dezelfde naam. De belangrijkste toepassing van XRP is het vervangen van de betalingsverwerkingsmethoden die door het banksysteem worden gebruikt door een efficiëntere oplossing op basis van blockchain-technologie. Ripple is erin geslaagd een hechte gemeenschap van supporters te creëren, die XRP als de superieure digitale valuta beschouwt vanwege de veel lagere transactietijden en kosten in vergelijking met Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Door de jaren heen zijn XRP en ETH enkele van de best presterende digitale activa geweest, die momenteel een stabiele positie innemen in de top 3 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, direct achter Bitcoin. Hoe zullen de Ethereum koers en de Ripple koers zich in 2021 ontwikkelen?

ETH in 2021: zal de Ethereum koers omhoogschieten?

Hoewel het jaar nog niet is afgelopen, is het al veilig om te zeggen dat 2021 een goed jaar is geweest voor ETH. Van $ 131 in januari, is de koers van Ethereum met meer dan 358% gestegen tot meer dan $ 600 eind november. Maar veel mensen beschouwen dit als slechts het begin, omdat baanbrekende ontwikkelingen van de onderliggende netwerkinfrastructuur de Ethereum koers in 2021 omhoog kunnen doen laten schieten.

Ethereum 2.0 is al jaren de belangrijkste focus van de Ethereum-gemeenschap. Deze enorme update, ook bekend als ETH 2.0, is ontworpen als een volledige herziening van het Ethereum-netwerk, wat de infrastructuur drastisch zal verbeteren en transacties op het Ethereum-netwerk veel sneller, goedkoper en veiliger zal maken.

De release van Ethereum 2.0 is verschillende keren uitgesteld, maar het is zeer waarschijnlijk dat na al dit wachten de eerste fase van de lancering van Eth2 eindelijk van start gaat eind 2020. Het lijdt geen twijfel dat de markt enthousiast zal reageren wanneer Eth2 wordt ingezet, en het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de Ethereum koers in 2021 een nieuw record bereikt.

XRP in 2021: wat gebeurt er met de koers van Ripple?

XRP begon in januari 2020 op een koers van $ 0,19 en is met meer dan 252% gestegen tot $ 0,67 eind november. Maar volgens voorstanders van Ripple was de waardestijging in 2020 nog maar het begin. Ze denken dat fundamentele ontwikkelingen in de acceptatie van XRP ervoor kunnen zorgen dat de Ripple koers het komende jaar nieuwe hoogten zal bereiken.

Ripple heeft een oplossing ontwikkeld die bedoeld is om de huidige methoden voor het doen van internationale, cross-currency transacties, die door de banksector worden gebruikt te vervangen en het lijkt erop dat de acceptatie van XRP door banken eindelijk aan kracht begint te winnen. In augustus 2020 kondigde Ripple zijn samenwerking aan met HDFC Bank Limited (HDB), de grootste bank in India. In november onthulde Ripple zijn samenwerking met Bank of America (BAC), de op een na grootste bank in de VS.

Hoewel de vooruitzichten voor Ripple voor 2021 op het eerste gezicht misschien niet zo spectaculair lijken als de belofte van Ethereum met de aanstaande lancering van ETH 2.0, kan de acceptatie van XRP door banken nog belangrijker zijn. De banksector lijkt open te staan ​​voor de mogelijkheid om het huidige SWIFT-systeem te vervangen door iets efficiënters en een brede acceptatie van XRP door banken zou er zeer waarschijnlijk voor zorgen dat de Ripple-prijs omhoogschiet, waardoor XRP wel eens de leider van de altcoin-markt zou kunnen worden.

DeFi en de cryptomarkt

In 2020 leken veel investeerders in cryptocurrency hun interesse in de gevestigde en beproefde altcoins te hebben verloren, en richtten ze hun aandacht op nieuwe munten en tokens die op de markt werden gebracht als Decentralized Finance (DeFi) -oplossingen. Hoewel het enorme succes van DeFi onmiskenbaar is, is het vermeldenswaardig dat top-altcoins zoals ETH en XRP het afgelopen jaar uitstekend hebben gepresteerd, en zowel de Ethereum koers als de koers van Ripple zijn enorm opgewaardeerd.

Het is ook belangrijk om op te merken dat zelfs met de enorme DeFi-boom die de crypto-wereld stormenderhand veroverde, gedecentraliseerde financiële projecten nog steeds niet in staat waren om de positie van Ethereum en Ripple als de leiders van de altcoin-markt in gevaar te brengen. Hoewel het blockchain-ecosysteem innovatie enorm waardeert, respecteert het ook veerkrachtige en beproefde oplossingen, wat blijkt uit de constante dominantie van projecten zoals Bitcoin, Ethererum of Ripple.

De markt voor cryptocurrency is erg volatiel en het is moeilijk om prijsontwikkelingen te voorspellen, vooral op de lange termijn. Fundamentele indicatoren zijn echter meestal redelijk betrouwbaar, en zowel XRP als ETH hebben een sterke fundamentele basis voor groei in 2021. Als ETH 2.0 eindelijk wordt vrijgegeven en als de acceptatie van XRP door banken doorgaat, zullen zowel de koers van Ethereum als de Ripple koers zeer waarschijnlijk omhoogschieten in 2021.