Spring naar de content
bron: anp

Verslavende faxbundels

Hoog en laag springen, deel vier van de reeks gebundelde faxen die Nicolien Mizee verstuurde aan scenarist Ger Beukenkamp, biedt een fascinerend inkijkje in de binnenwereld van de auteur. Ze blijkt een enorme geldingsdrang te hebben, maar wil zich tegelijkertijd uit de wereld terugtrekken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thomas van den Bergh

Wat is dat met Van Oorschot? Sinds J.J. Voskuils Bij nader inzien daar in 1963 verscheen, heeft deze uitgeverij een voorliefde voor literaire eenzaten en hun grootschalige schrijfprojecten. Frida Vogels, Minke Douwesz, Detlev van naaktmodel Heest – het zijn allemaal schrijvers die op minutieuze wijze zichzelf en hun sociale functioneren beschrijven en ontleden in omvangrijke werken. En allemaal verschenen bij Van Oorschot.

Nicolien Mizee staat in diezelfde traditie. Sinds ze half jaren negentig een schrijfcursus volgde bij scenarist Ger Beukenkamp, bestookt ze deze schrijver vrijwel dagelijks met lange faxen, waarin ze nauwgezet verslag doet van haar leven. Die faxen vormden eerder de basis van enkele romans, maar sinds 2017 verschijnen ze ook onverkort en gebundeld in een reeks Faxen aan Ger, bij – jawel – Van Oorschot.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap