Spring naar de content
bron: johan kleinjan

Hokjesgeest

"Jezelf zijn is bevrijdend en dat zou iedereen elkaar juist moeten gunnen. Ik snap niets van mensen die daar problemen mee hebben, en nog minder van lieden die er vervolgens op los slaan", schrijft Tom Kellerhuis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

We leven in een spannende tijd. Iedereen in het tolerante Holland mag tegenwoordig voor zijn geaardheid staan. In mijn jonge jaren had je slechts keuze uit vier smaken: homo, lesbo, bi of transseksueel. Inmiddels zijn er allerlei nieuwe smaakjes aan toegevoegd, zoveel zelfs dat de traditionele regenboogvlag is herzien en aangevuld met nieuwe kleuren. En ze zijn niet meer statisch. Genderfluïde, non-binair of panseksueel: de ene dag man, de andere dag vrouw, de volgende dag mens. Het moet allemaal kunnen, het maakt niet meer uit. Als toverballen in je mond. 

Ik zie in hartje centrum van onze verdraagzame hoofdstad, waar ik woon en werk, steeds vaker jongens met stoppelbaard én parelketting in opvallende jurk op naaldhakken in het straatbeeld, evenals meiden als kerels strak in het pak, of nog hipper geklede types aan wie je het geslacht niet direct kunt aflezen, zoals de onlangs daarom mishandelde Frédérique (14) uit Amstelveen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap