Spring naar de content

Zo draagt het stucen van je woning bij aan het verduurzamen ervan

Verduurzamen, een term die we de laatste tijd natuurlijk steeds vaker voorbij zien en ook horen komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Niet voor niets natuurlijk, gezien het feit de opwarming van de aarde moet worden gestopt. De uitstoot van CO2 moeten we met elkaar drastisch zien te verlagen, waardoor we de opwarming kunnen tegenhouden. Een goede manier om dit te doen, is het verduurzamen van ons huis. Op het moment dat het huis goed is geïsoleerd, hoef je natuurlijk vele malen minder te stoken, waardoor ook de uitstoot van CO2 daardoor een stuk lager is. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Om ervoor te zorgen dat ook jij je steentje bijdraagt, kun je je huis op een aantal manieren verduurzamen. Eén van die manieren is door de muren en ook plafonds te laten stucen door een stukadoorsbedrijf. Hoe dit exact werkt en hoe het kan bijdragen aan het verduurzamen van je woning, vertellen we je nu.

Hoe draagt stucwerk bij aan verduurzaming?

Een duurzame woning is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Een manier om je woning te verduurzamen is door het laten stucen van de muren. Dit kan bijdragen aan een betere isolatie van je huis en zo energiebesparing opleveren. In dit artikel lees je meer over hoe het stucen van je woning kan bijdragen aan verduurzaming en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat stucwerk op zichzelf geen isolerende werking heeft. Echter, het kan wel bijdragen aan de isolatie van je woning door het aanbrengen van een isolatielaag onder het stucwerk. Dit wordt ook wel gevelisolatie genoemd. Hierbij wordt er een isolatiemateriaal tegen de muur geplaatst en vervolgens wordt het stucwerk hier overheen aangebracht. Het resultaat is een betere isolatie van je woning, waardoor je energie kunt besparen en je energierekening kunt verlagen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Een beter binnenklimaat

Een ander voordeel van stucwerk is dat het kan bijdragen aan een beter binnenklimaat. Door het aanbrengen van stucwerk op de muren kan er namelijk een betere vochtregulatie ontstaan. Stucwerk is namelijk ademend, wat betekent dat het vocht kan opnemen en weer kan afgeven. Hierdoor ontstaat er een gezonder binnenklimaat in huis en wordt de kans op schimmelvorming en vochtproblemen verminderd. Niet voor niets is het daarom ook van belang dat je niet alleen je focus hebt op de isolatie van je spouwmuur, maar ook nadenkt over allerlei andere aspecten in en rondom het huis. Vocht in huis is namelijk een enorm probleem, wat pas in een vaak te laat stadium wordt ontdekt. Zo kan het vocht eerst van binnenuit alles aantasten, alvorens je het paas in de gaten hebt. Ook wanneer je kiest voor behangklaar nieuwbouw, is het belangrijk goed te kijken of er eenvoudig vocht van buiten naar binnen kan trekken. Is dit het geval, zorg dan dat je direct maatregelen neem, zodat je schade op lange termijn kunt zien te voorkomen.