Spring naar de content
bron: anp

Voetbalvrouw Debby Gerritsen van het AD weet wel raad met de Satisfyer

Debby Gerritsen is bekend van haar wekelijkse seksrubriek in het AD. 'Ik ben ervan overtuigd dat ze alle seksproblemen van de briefschrijfsters uit haar grote roze duim gezogen heeft (no pun intended)', schrijft Don Arturo.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Mijn vaste lezers weten dat ik een kind van de jaren zestig en zeventig ben en dientengevolge bijzonder ruime en vooral vrije opvattingen koester over gender en seksualiteit. Toen Jens van Tricht nog in de poepluiers lag, was ik al een feminist en geabonneerd op de tijdschriften Emma, Katijf en Opzij. Ik verslond de werken van Hannes Meinkema, Joke Smit, Anja Meulenbelt, Xandra Schutte, Cissy van Marxveldt en A.L.G. Bosboom-Toussaint en deed belangeloos mee aan promotionele activiteiten voor de vrouwenplastuit op Pinkpop. Ik luisterde iedere vrijdagavond naar het drie uur durende VPRO-radioprogramma van de legendarische Germaine Groenier. Het laatste uur was ingeruimd voor luisteraars die direct met haar konden praten over seksualiteit en relaties. 'Germaine sans gêne' ontlokte woede, kritiek, lof en rire généreux bij de vele luisteraars. Het was taboedoorbrekend en ongekend populair. Deze aflevering gaat over een vrouw die moeite heeft met pijpen. Overigens durf ik, met terugwerkende kracht en met de kennis van nu, te beweren dat fellatio zwaar overschat is: veel gedoe voor een druppel lauwe but, maar dit terzijde. 

Mijn lieve vriend René Zwaap schreef een prachtige lijkrede over La Groenier. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.