Spring naar de content

Burgemeestersfittie: Eberhard van der Laan daagt Londense collega Boris Johnson uit

Bij een uit de hand gelopen meningsverschil op het schoolplein roepen driftige jochies weleens dat hun tegenstander ‘hier moet komen’. Maar ook in de politiek kan men er wat van. We zijn al bekend met het ‘doe normaal man’ van Rutte en Wilders, en daar kan nu de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan aan worden toegevoegd: hij daagt zijn Londense collega Boris Johnson uit om ‘hier te komen’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Johnson haalde zich de woede van Van der Laan en vele andere Amsterdammers op de hals door te beweren dat de stad ‘vuil’ (sleazy) is, daarmee vooral doelend op het progressieve drugsbeleid van Amsterdam. Johson zei dat op veilige afstand, tijdens een buurtbijeenkomst in Londen, waar hij zich lovend uitliet over de Britse ‘war on drugs’.

Maar Van der Laan laat zijn stad niet zomaar beledigen, blijkt uit zijn optreden tijdens de commissievergadering Algemene Zaken. Hij vindt dat Johnson maar eens naar Amsterdam moet komen om met eigen ogen te zien hoe het er hier aan toegaat. Daarbij schuwt van der Laan het sarcasme niet.

“Ik stel Johnson voor om langs te komen en eens te kijken hoe het hier gaat met de vele honderden en duizenden landgenoten van hem. Als hij een biertje wil drinken met ze, kan hij ze ook herkennen. Je hoort ze wel, want ze zijn nogal luidruchtig. Ze hebben in ieder geval geen jas aan als ze over de Wallen slalommen. Ze zingen ‘You never walk alone’ en zijn verkleed als konijn of pater.”

Of een eventueel tripje door Amsterdam met Johnson erg gezellig gaat worden, wagen wij te betwijfelen. Wellicht biedt een bezoek aan de coffeeshop soelaas?