Spring naar de content

15 redenen om actief te zijn op Twitter

De groei van Twitter stagneert. Het blauwe vogeltje is ziek. En dan wil Twitter ook nog zijn meest kenmerkende eigenschap – de 140 tekens – overboord gooien. Maar er zijn nog genoeg redenen om actief te zijn op het socialemediaplatform.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Door Postma

Gelukkig houden sociale media elkaar onderling de hand boven het hoofd. Op de populaire Facebookpagina Dit is waarom mensen op Twitter zitten worden de leukste Twitterberichten verzameld en geliked. De Facebookpagina meldt: ‘Voor mensen die Twitter niet snappen. Dit is waarom je het wel moet snappen’. Eigenlijk toch ook een uitnodiging om actief te worden op Twitter, als je dat niet al was.

En wellicht zijn er mensen die de groei van Twitter een handje helpen, met als reden om op Facebook aan populariteit (of: vrienden) te winnen.

De oprichter van de Facebookpagina heeft een passie voor sociale media en in het bijzonder voor Twitter (zo meldt zij op haar LinkedIn-profiel). Dat zij de grappige tweets deelt is dan ook een soort ode aan de 140-tekens tellende berichtjes en gaan bovendien meer dan eens over die sociale media zélf.

Over WhatsApp:

whats app
whats app2

Vloggen:

vloggen
vloggen2

En natuurlijk over Facebook:

Facebook2

facebook3

facebook 5

En zelfs de wat ouderwetsere vormen van sociaal contact komen aan bod:

contactadv

telefoon

Maar bovenal staat de Facebookpagina vol hilarische berichtjes van bekende en onbekende Twitteraars:

1

2

 

3

 

4

 

5

 

7