Spring naar de content

De 10 grappigste twitteraars van 2016

Natuurlijk. Twitter is een vergaarbak van ijdele semibekende Nederlanders, scheldende anoniemelingen en webcareaccounts. Voorheen kwamen er nog wel eens wat tieners, maar die zijn gevlucht naar Instagram, Pinterest of Snapchat. Of alle drie tegelijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Afijn, onder de 2,6 miljoen resterende accounts zitten soms best grappige twitteraars. Voor de vierde maal op rij heb ik op deze website de tien grappigste twitteraars voor u geselecteerd. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Klagen op Twitter doet u toch wel.

10 (-) Evævæva/@Rampzaligheid
“Het enige wat ik tot nu toe in mijn leven heb bereikt, is de weg betreden naar een artsenbestaan,” aldus het Twitterprofiel van Hare Rampzaligheid. Daar komt nu een plek in deze lijst bij. Twittert af en toe iets vrolijks over medische folders, opdringerige mannen op datingapps en veganistische studentenhuizen.

9. (-) Trevor Fitzright/@T-Fitzright
Nog een nieuwkomer. Allergisch voor zwemmen, fietsen en hardlopen. Heeft derhalve triabetes. Boekte Twittersucces met het herschrijven van de wiki’s van Jesse Klaver en Thomas Erdbrink. Praat met kassameisjes over het determinisme. Is nog op zoek naar een gemeenschappelijke vijand om kapot te microbloggen. “Als je niet op de EO-jongerendag gastenlijst staat maar zegt: ‘Het is ok, ik ben met Jezus’, zijn ze wettelijk verplicht je binnen te laten.” Stopt wel met het maken van obscure taalgrapjes voor select publiek. “No more mr niche guy.”

8. (1) Spacyfiek
Aan de top komen is makkelijker dan er blijven. Kwam vorig jaar op één binnen, moet het nu doen met de achtste plaats. Zal dat wel overleven, want hoopte dat Ron van Oosten in de top-10 zou komen. Retweet z’n werk uit 2015 en veel grappen van anderen. Blijft daarom de moeite om te volgen. Komt incidenteel nog met eigen werk.

7. (-) Tim Hofman
Houdt naast het presenteren van tv-programma’s en coverboyschap (voor het onvolprezen blad van de Humanistische Omroep) tijd over voor twitteren. Vond het tekenend dat Geert Wilders 0 ‘vind ik leuks’ heeft op Twitter, maar zette evengoed de Vrouwen van Halal subtiel op hun plaats. Gebruikt het microblog verder als platform in zijn strijd tegen orthodox-christelijk denken en al wat hen lief is, zoals de koning.

6. (6) LeeLovable
Sommige tradities moet je in ere houden. De sympathieke zuiderling LeeLovable staat dus weer op zes. Deelt observaties van haar tweetalige kinderen (tweetalig indien vloeken een taal is). “Mama zou jij mooipiet doen? Nee he? Je kan wel mooier krijgen”. Maakt zich dan ook geen zorgen om haar uiterlijk. “Ik roep al een jaar dat ik moet gaan sporten. Maar zolang bouwvakkers dat niet naar me roepen ben ik nog wel good to go.” Wil haar dochters nog kennis laten maken met wildplassen. “Moet ik ze toch maar eens leren voor ze later dronken hun schoenen onderpissen”.

5. (4) Laurens Collee
Zat een nacht vast op een Nieuw-Zeelandse berg en dat kan niet iedereen zeggen. Dat was niet beangstigend, maar vooral saai. Deelt op twitter wel andere angsten. Bijvoorbeeld: “dat mijn midlife crisis is dat ik ineens die verongelijkte rechtse lul ben met azijnzure meningen over alles op aarde”. Verder ook angstig om overgehaald te worden door een straatwerver voor een goed doel, in nepnieuws te trappen en niet opgemerkt te worden. Wat betreft het laatste. U is niet onopgemerkt gebleven.

4. (-) Ron van Oosten
Hoogste binnenkomer. Filosofeert op sinterklaasavond over zijn omgeving: “Iemand in mijn wijk heeft alle stickers met de tekst “Gegen Nazis” verwijderd. Ik vraag mij af of hij pro-nazi of anti-sticker is. Wil hoofdroos omdopen in schouderconfetti. Gelooft niet in God, maar denkt wel dat er een opperwezen is dat een sadistisch genoegen beleeft aan het saboteren van zijn leven. Populairste tweetje ging over Bert Koenders en zijn watermeloenen.

3. (3) JanNoniem
Maakt zich op vrolijke wijze druk om hen die zich drukmaken over de teloorgang van de Nederlandse cultuur. Zoals het Kerstdebat. “Jij noemt het klungelen met kleine pannetjes. Ik noem het gourmetten tegen de bezetting.” Omschrijft Twitter als een plek waar iemand met een profielfoto van Zidane in zeven stappen de ondergang van het Westen aankondigt.

2. (7) Raemon Sluiter
Hielp Kiki Bertens als trainer naar de halve finale van Roland Garros, Feyenoord is winterkampioen en heeft nog altijd Fatima aan zijn zijde. Voor oud-tennisprof Raemon Sluiter waarschijnlijk de perfecte omstandigheden om leuke tweets de wereld in te helpen. Van woordgrappen over Arjen Robbens belastingfopduik en rapper Boefs Kwajong-uitkering tot humorvolle beschouwingen van de media. Snapte niks van de ophef over de losersvlucht tijdens de Olympische Spelen. “Had ik iedere week toen ik nog tenniste”

1. (_) @J_postma
Staat hier, – beter laat dan nooit – vooral vanwege #hetjaarinstukjesvanscreenshots. Dit briljante concept, dat helder in de hashtag is beschreven, aangevuld met de droge bijschriften van Postma is het beste dat Twitter te bieden heeft. Zag ook in dat clickbaittitels in kranten zinloos zijn.


Hier ziet u de winnaars van 2015, 2014 en 2013 nog eens.