Spring naar de content
bron: Paul Tolenaar

Thierry Baudet: ‘Mijn meningen zijn feiten’

Het valt de parlementariër Thierry Baudet (34) niet mee, zijn nieuwe ambt. Vreselijk saai is het in de Tweede Kamer: veel geneuzel over details, geen zicht op de grote lijnen. Toch zet hij door met zijn Forum voor Democratie, om de westerse beschaving van de ondergang te redden. “Er is nu een enorme kans om de conservatieve revolutie echt te laten lukken.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Op de afgesproken tijd, iets over vieren des middags, gaat de telefoon. “Met Thierry Baudet. Ik wil even kwijt dat mijn fiets is gejat en mijn Uber-app niet werkt. Maar ik zit in een taxi, sta vast in het verkeer, en ben er over vijf minuten.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik beloof hem te belonen met een rijk gevuld glas witte wijn, op een zonnig terras aan de Amstel. Na ongeveer twaalf minuten schuift hij vrolijk en breed lachend aan: “Ik vind het hartstikke leuk dat je me komt interviewen en ik hoop dat het je lukt om de geest van het gesprek te vatten. Want het omgekeerde overkomt mij vaak. Dat er zinnetjes uit gehaald worden. Of dat het zo verknipt wordt, dat er allerlei fouten in staan – niet míjn fouten welteverstaan – en iets heel anders dan ik had willen zeggen.”

Waar ben je bang voor?
“Dat is niet goed te voorspellen, omdat het mij altijd weer verbaast waar mensen dan weer mee komen of straks aanstoot aan zullen nemen.”

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.