Spring naar de content
bron: Pixabay

Alcoholvrij bier, kom maar hier!

Komende week komt de zon in vol ornaat terug. Bereid u maar vast voor op zonnige middagen op het terras of picknicken in het park. Geen trek in alcohol? Geen paniek. Alcoholvrij hoort er inmiddels steeds meer bij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Maaike Posthuma

Bier dat weinig of geen alcohol bevat wordt steeds populairder. Zelfs de markt van het speciaalbier kan niet achterblijven; inmiddels stikt het van de alcoholvrije of -arme Weizenbieren en IPA’s. Goed nieuws voor de — tot op heden nog niet geslaagde — geheelonthouders!

Niet zeiken, maar zuipen

alcoholvrij
Beeld:

De namen van de alcoholvrije biertjes klinken tegenwoordig ook steeds hipper. ‘Een Radler nul punt nul, alstublieft,’ verpest de sfeer toch een stuk minder dan ‘Heeft u Maltbier?’ Met een fris citroensmaakje en een minstens zo’n organisch design als een Wieckse Witte kan de geheelonthouder helemaal meedoen met het alcohol-nuttigende gezelschap.

Nederland staat vooral bekend om zijn gemakkelijke houding richting alcohol. Wij Hollanders houden van drank. Niet zoals de subtiele manier waarop de Fransoos aan zijn vin rouge nipt bij een steak au poivre. Nee, toch meer op z’n Duits: ‘Wo ist mein halber Liter Bier!’ Niet zeiken, maar zuipen. Maar misschien niet lang meer met een hoog alcoholpercentage.

Zatte Hollandse jongeren

Het is inmiddels geen gek idee om die alcoholonthouders wat minder te pesten en zelf eens mee te doen met dat niet-meedoen. De Nederlandse jongeren hebben hier nogal wat moeite mee. Onze jongeren staan in de Europese top drie te pronken als het om alcoholgebruik gaat. Dit betekent dat onze bezatte jongeren relatief vaak door alcohol op de spoedeisende hulp belanden, minder vaak hun wilde avonden herinneren en er zelf steeds minder vaak trots op zijn.

De tekst gaat hieronder verder. 

Dat Nederland die derde plek in de toekomst misschien eens zou moeten ruilen voor een lagere plaats op de ranglijst, is geen slecht idee. Misschien gaan kabinetsformaties in de toekomst dan wel stukken sneller.

Imagoschade

Met alle keuze van dien wordt het de geheelonthouder steeds gemakkelijker gemaakt. Dit is goed voor de gezondheid en inmiddels ook steeds minder schadelijk voor uw imago. Zelfs Donald Trump heeft, dankzij zijn ‘mensenkennis’, alcohol voorgoed afgezworen.

Dat allemaal gezegd hebbende, is het tijd om u op te maken voor een flinke stijging van het kwik volgende week. Pak die zonnebrandcrème en haast u naar het terras; straks kaapt die groeiende groep geheelonthouders alle Radlers voor uw neus weg. Proost!