Spring naar de content
bron: privécollectie Arthur van Amerongen

Ik kap er mee, vrienden

Ik zit helemaal stuk. Het trollenleger van GroenLinks, onder aanvoering van Sybren Kooistra, heeft me gesloopt. Gisteren gaf de spindoctor en personal shopper van Jesse Klaver mij de genadestoot: Kooistra zette zijn geheime wapen Liesbeth van Tongeren in.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Dat bevreemdde mij, want het was uitgerekend Kooistra’s superieur Klaver die Liesbeth van Tongeren vorig jaar op een onverkiesbare plaats had gezet op de kandidatenlijst van de Tweede Kamer. Ik opereer graag in de anonimiteit maar nu ik toch stop met mijn columns in de Volkskrant en HP/De Tijd, durf ik u langs deze mij onsympathieke weg een klein afscheidsprimeurtje te schenken: dankzij mij kwam Van Tongeren uiteindelijk toch op de zesde plaats van de ledenlijst terecht.

Een telefoontje van de Algarve naar de Volkskrant volstond en nog geen twee dagen later had mijn favoriete grand dame van GroenLinks een interview van 6000 woorden in de zaterdageditie van mijn courant. Het is niet zo dat ik het zo eens ben met de opvattingen van Liesbeth maar ik kan niet tegen onrecht. Bovendien vind ik het een mooie struise dame, zoals je ze zelden nog maar ziet in Nederland. Alles moet maar divers zijn tegenwoordig in mijn gewezen moederland.

Nu ik u toch spreek: in 2010 werd GroenLinks-coryfee Ineke van Gent op een onverkiesbare plaats gezet. Na wederom een stille doch doeltreffende actie mijnerzijds, onder de naam ‘Zet een moordwijf op vijf’, kreeg ze door het partijcongres een vijfde plaats op de kieslijst toegewezen en kon ze haar Kamerlidmaatschap voortzetten.

U hoort mij daar maar niet over. Nogmaals, bescheidenheid is mijn middelste naam en ik gedij in de anonimiteit. Nu dacht ik, ik kan er van maken ‘Zet een moordwijf op zes’, maar dat rijmt niet.

Goed, in mijn actie voor het behoud van Liesbeth voor GroenLinks, wilde ik dit plaatje van Gerard Cox draaien, in een afgeladen stomende en stampende Kuip, kort voor een optreden van Jesse Klaver.

De tekst gaat hieronder verder. 

Er zijn mensen voor minder vermoord door een meute feministen met hooivorken en castratiegereedschappen dus ik zag af van mijn snode en ludieke plan. Enfin, gisteren twitterde Van Tongeren dit:

GroenLinks
Beeld:

Daar kon het goede mens ook niks aan doen natuurlijk, want het moest van de gevreesde Sybren Kooistra, de onnavolgbare Raspoetin van GroenLinks. Vermoedelijk hebben Kooistra en Van Tongeren de strijdbijl begraven want, en dit is nog een primeur voor u in verband met mijn zwanenzang, het was Kooistra die Van Tongeren destijds op een onverkiesbare plek had gezet.

Ik hoorde in de wandelgangen dat Kooistra tegen Klaver fluisterde wat moet je met die ouwe wijven uit de provincie, baas, zet toch eens een paar lekkere Utrechtse of Tilburgse chickies op die lijst! Ken je Linda Voortman? Daarmee sleep je de muslim vote binnen, baas!’

Sybren Kooistra heeft volgens zijn bio op Linkedin.com aan diverse campagnes van Obama meegewerkt, vandaar zijn Amerikaanse modus operandi. Ik had nog nooit van de goede man gehoord tot hij ineens een trollenactie tegen mij begon op Twitter.

Al mijn leuke woordgrapjes stuurde hij door aan de hoofdredacteuren van de Volkskrant en van HP/De Tijd, met de bijsluiter: het is een schande dat deze racist voor keurige kranten en tijdschriften werkt. Doe hier iets aan!

Enfin, deze vorm van broodnijd kan ontaarden in broodroof en ik stuurde een opgewonden handgeschreven brief naar mijn patronen. Het ergste geval van racisme dat GroenLinks-spindoctor Sybren Kooistra aan de Volkskrant en HP/De Tijd had gemeld, was een fotosoep van Kuzu en Öztürk.

Mijn twaalfjarige neefje Diederik had Zwarte Pieten gemaakt van de iconen van Denk, met veren, roet en zo’n keigekke baret. Die had ik even gedeeld om mijn neefje een plezier te doen. Ik heb immers 100K volgers op Twitter, en dat zet zoden aan de dijk.

En Kooistra had een foto gestuurd van een zwaar getinte meneer die een vette joint rookte terwijl hij in zijn andere hand zo’n astmaspuitbusje had. Dat vond hij ook racisme. Nou, ik had niet eens gezien dat het een neger was! Ik let daar nooit zo op. Enfin, ik ben gaan onderzoeken waarom de spindoctor de pik op mij heeft (geil!) en nu weet ik het: vanwege dit ludieke cursiefje!

Goed, inmiddels is de persoonlijke vete van de spindoctor van Klaver ontaard in een heuse trollenguerilla waarbij Liesbeth van Tonningen, the Mother Of All Bombs, nu is ingezet.  Ze riep haar achterban op mij te rapporteren bij Twitter

(Twitter Noord-Holland neem ik aan, al zou het mij niet verbazen als Twitter Oost-Algarve ook een bericht heeft gekregen.) Die twiet over de spermabank is natuurlijk helemaal uit zijn context gerukt.

Ik las dat GroenLinks of zo een wetsvoorstel heeft klaargestoofd dat de termen hoog- en laagopgeleid verbiedt. Die termen zijn racistisch en sluiten mensen met een kleurtje en vrouwen uit en da’s niet inclusief. Waarom zijn het altijd roomblanke hoogopgeleide blanke mannen en vrouwen die met dat soort baarlijke nonsens aan komen kakken? Vrouwen die nog nooit een neger of een ultraorthodoxe jood de hand hebben geschud! Enfin, toen dacht ik weer aan de GroenLinks-bakfietsvrouwtjes die huiveren bij de gedachte dat Sterre en Hieronymus naar een gekleurde school moeten.

En toen dacht ik, stel dat zo’n bakfietsvrouwtje niet zwanger kan worden via de natuurlijk weg, daar in Vinexlandia, en dan naar de spermabank fietst. Dan vraagt ze dus naar het zaad van mijn soort mannen (hoog opgeleid, blank) en niet naar het zaad van een 16-jarige asielzoeker uit Oost-Pakistan. Het gaat om die hypocrisie.

Gelukkig heb ik ook goed nieuws! Ik stop helemaal niet mijn columns! Sybren Kooistra en Liesbeth van Tongeren hebben de Doos van Pandora geopend! Jullie kennen mijn trollenleger nog niet. Het is oorlog.

Ready or not here I come You can’t hide, gonna find you. En dan zwaait er wat! Billenkoek!

Onderwerpen