Spring naar de content
bron: ANP/Remko de Waal

De lawaaidemo van Antifa is het nieuwe fascisme

Ik dacht dat de bodem van de variétébeerput allang bereikt was maar nee hoor: er is nog meer stront aan de knikker. De pot zit boordevol, de smurrie stroomt over de rand maar RTL Unilever draait er vrolijk nog een fijne, dampende bolus bovenop. Leest en huivert!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Patricia Paay en haar dochter Christina Curry doen mee aan het nieuwe RTL-programma BN’ers in therapie. Ook Patty Brard, Javier Guzman, Bibian Mentel, Glenn Helder en Ismail Ilgun gaan bij een psychiater op bezoek. BN’ers in therapie wordt vanaf 17 mei uitgezonden op RTL5. “Eigenlijk zien de mensen heel weinig van wie je echt bent,” zegt Paay woensdag in RTL Boulevard. “Zo heb je bekende mensen nog nooit gezien.” “Ik heb het eigenlijk wel op de rit,” dacht Brard voor de opnames. “Maar ja, dan kom je daar. En dan blijkt dat je toch nog wel wat te verwerken hebt.”

Het wachten is nu op een programma waarin we live via een videocapsule-endoscopie het darmstelsel van Paay, Gordon en Brard mogen verkennen.

Op zich kan BN’ers in therapie best een geestig programma worden als de charmante en mij dierbare psychiater Esther van Fenema in een volgende editie echte gekkies uitnodigt, en niet ziekelijke aandachtsjunkies zoals de volslagen marginale Ismail Ilgun, de gangsterrapper uit ghetto Poelenburg, hoofdzakelijk bekend vanwege de fysieke intimidatie en bedreigingen (samen met tien straatmatties) van de getinte politica Juliëtte Rot, heeft geen therapie nodig maar lobotomie.

Qua potentiële dolhuiscliënten en formatmatig denk ik aan Sylvana, aan Anja Meulenbelt, aan de knettergekke Michael van Zeijl, het enige lid en tevens voorzitter van De Grauwe Eeuw, aan activiste Joke Kaviaar, aan Quinsy Gario, aan die knul van ‘studievereniging’ Erkenbrandt (als die tenminste toestemming krijgt van zijn mama om bij tante Esther in therapie te gaan), aan Francisco van Jole, aan de Aafke Romeijnoïden etc. etc. Wat mij betreft hoeven de mannen van Denk en NIDA, de Rotterdamse Hamas, niet naar de zielenknijper. Die zijn namelijk niet lijp maar gewoon fundamentalistisch mohammedaan.

Ik zou ook graag loslopende gek Rogier Meijerink op de sofa van Esther van Fenema willen zien liggen. De lawaaidemo-organisator zag gisteren in rechtbank af van de teringherrie die hij tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam wilde maken.

Ik vermoed dat hij gehoord had dat een groep gemotoriseerde Molukkers, zonen en kleinzonen van KNIL-militairen en Ajax-supporters, hem op een wellicht onsympathieke manier tijdelijk het zwijgen willen opleggen. Ik ben opgegroeid met Ambonezen en dat had, nog even los van het heerlijke eten, de lekkere soul en funk, de coole kleding, de dope en hun mooie zussen, het voordeel dat ik altijd beschermd was tegen de boerenjongens van de Veluwe, die amper hun naam met een stok in de modder konden schrijven.

Mijn Ambonese vrienden kregen vrijwel allemaal een keiharde Spartaanse opvoeding. Ondanks alles gingen en gaan ze door het vuur voor hun vaders, en al helemaal wanneer een of andere kaaskop die KNIL-veteranen afserveert als fascisten. Dan breekt de pleuritis uit.

In november vorig jaar werd een betoging van zo’n twintig antifascisten afgelast omdat de demonstranten zich bedreigd voelden. De geplande demo in Hilversum was gericht tegen de officiële ontvangst door het ministerie van Defensie van de Molukse veteranen van het Koninklijk Nederlandsch Indisch Leger.

Sympathisanten van de veteranen zouden voor een intimiderende sfeer hebben gezorgd. Volgens de hysterische Arthur Graaff, woordvoerder van de Bond van de Antifascisten (AFVN), waren veel van de KNIL’ers ‘direct betrokken bij standrechtelijke executies en andere oorlogsmisdaden’.

Tientallen sympathisanten van de Molukkers waren ‘not amused’ naar Hilversum afgereisd om de demonstratie te voorkomen. ‘Wij zijn hier niet om te knokken’, aldus de woordvoerder van de groep, ‘maar we willen er wel voor zorgen dat de ouderen de rustige dag krijgen die ze verdienen.’

De Molukkers zorgden voor een intimiderende sfeer, zei Graaff. “Ze waren allemaal in het zwart en hadden op fora aangekondigd te gaan matten als wij zouden demonstreren.”

Toen een politiecoördinator tegen een mededemonstrant zou hebben gezegd dat hij ‘het overzicht niet had’, besloot Graaff zijn biezen te pakken en de demonstratie af te blazen. Een wijs besluit.

Tijdens het kort geding gisteren deelde de onverbeterlijke Graaff pamfletten uit aan journalisten. Hij eist het aftreden van voorzitter Gerdi Verbeet van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Eerder dit jaar weigerde de mataglappe Graaff journalisten van GeenStijl, WNL, PowNed en DDS bij een Februaristaking-herdenkingsbijeenkomst in Hilversum omdat die geen journalistiek bedreven maar propaganda-organisaties zouden zijn.

Meijerink verloor het kort geding gisteren. In plaats van ketelmuziek te gaan maken tijdens de twee minuten stilte, wil hij nu vlak voor 20.00 uur een luchtalarm laten afgaan. De gemeente heeft Meijerink een gebiedsverbod opgelegd.
Het protest werd vorige week aangekondigd via Facebook. De initiatiefnemer vindt de huidige herdenking ‘racistisch’ omdat die volgens hem alleen stilstaat bij ‘de 22.000 witte slachtoffers’ tijdens de Tweede Wereldoorlog en niet ‘de vier miljoen doden door oorlogsgeweld in Nederlands-Indië’.

Het gebruik van de bespottelijke term wit zegt al genoeg over de inhoud van ’s mans hersenpan. Zo ben ik bijvoorbeeld een stuk minder wit-bleek dan professor Wekker, legt u een foto van mij maar eens naast haar portret. En kijk ook eens naar @rogiermeijerink op Twitter. U hoeft geen psychiater te zijn om te constateren dat deze meneer volkomen van het padje is.

Emil Tamas, de advocaat van Meijerink, vroeg de rechter het gebiedsverbod te schorsen, en Van Aartsen te bevelen dat hij zich onthoudt van elke belemmering van Meijerink om op de Dam te zijn. Voldoet de burgemeester daar niet aan, dan zou de gemeente 50.000 euro moeten voldoen.

Rogier Meijerink vertelde in de wandelgangen hoe dan ook naar de Dam te zullen gaan en zei de rechtbank ‘een koloniaal instituut’ te vinden. Mijn goede vriend Daniel Uneputty alias Unu, tattookunstenaar en van 2004 tot 2012 president van de Amsterdamse afdeling van Hells Angels Holland, is van Zuid-Molukse afkomst, zoon van een KNIL’er en niet erg happig op clowns als Graaff en Meijerink. Zijn atelier ligt op vijf minuten lopen van de Dam, het is maar dat Meijerink dat weet.
Advocaat Tamas riep ten slotte nog dat hij desnoods doorprocedeert tot het Europees Hof.

Door loslopende gekkies als Graaff, Meierink en een roedel antifa’s is er een explosieve sfeer ontstaan rond de dodenherdenking. Een normale discussie over eventuele oorlogsmisdaden in Nederlands-Indië is hierdoor volstrekt onmogelijk.
Niet voor niets waarschuwde Gerard Joling, een hedendaagse Nostradamus, in de gezaghebbende Nederlandse Playboy voor een burgeroorlog.

De zanger gaat in het interview helemaal los op één van zijn grootste ergernissen: de politiek die situaties maar laat voortduren en de politie die niet kan ingrijpen. Zoals de situatie met de krakersgroep in Amsterdam, waar ook De Telegraaf al veel over heeft geschreven. Joling: “Als jij negen jaar op een huis zit te wachten in Amsterdam maar je krijgt het niet omdat er krakers in zitten die er niet uit willen. Van Aartsen, die paardenlul, zegt tegen die mensen: dan moet je maar aangifte gaan doen.”

4 mei is de ideale dag om weer eens naar het duivelspact tussen extreemlinks en de extreemrechtse islam te wijzen. Alles moet op de schop van deze onwaarschijnlijke bondgenoten, van de dodenherdenking tot de gristelijke feestdagen en onze traditionele kinderliedjes.

De hele Nederlandse literatuur inclusief de Statenvertaling van de Bijbel moet ontwit, ontmand en gedekolonialiseerd worden. Alleen de Heilige Qur’aan hoeft niet hertaald te worden want die komt rechtstreeks uit de hemel, aldus de Internationale Socialisten. Verder moet heel Nederland veganistisch worden, behalve de moslims want die eten veel vlees omdat dat voorgeschreven staat in hun Goede Boek.

Uit de koker van deze clubjes komt de mythe dat Zeeland en Brabant bevrijd zijn door Marokkaanse huurlingen. Wijselijk verzwijgt men het verschijnsel Marocchinate, en dat is bepaald geen mythe.

De vanzelfsprekendheid waarmee roomblanke feministes hun salafistische zusters omhelzen, in hun strijd tegen de vijand (de ‘zionisten en andere joden’), blijft een van de de meest bizarre fenomenen van deze tijd. Het koketteren met boerka en boerkini blijft volstrekt onbegrijpelijk, net als het pleidooi dat clitoridectomie in het ziekenfonds moet omdat de genitale verminking beter door een dokter kan gebeuren dan door tante Aysha met een roestig scheermes. Natuurlijk is de sharia hartstikke vrouwvriendelijk en de profeet Mohammed was de eerste feminist, aldus de Internationale Socialistes, de papegaaien en sokpoppen van de salafisten. Of beter gezegd: useful idiots.

En dan zijn er nog die knettergekke kruidenvrouwtjes (type trommelvakantie in Gambia) die het opnemen voor Noord-Afrikaanse aanranders en verkrachters zoals toen in Keulen. De Noord-Afrikaanse man is immers het slachtoffer van de witte kolonisator en bovendien liepen die vrouwen er wel erg uitdagend bij.

Antifa
Demonstranten in Amsterdam tonen hun solidariteit met antifascisten in Charlottesville in de Verenigde Staten, nadat die in augustus vorig jaar werden aangevallen. Beeld:

De vraag is wat het volgende heilige huisje is dat gesloopt moet worden door de extreemlinks en hun extreemrechtse islamitische bondgenoten. Pak dan een keer het koningshuis aan. Doe eens iets nuttigs. Of ga met zijn allen in de islamitische heilstaat Saoedi-Arabië wonen. Of voor mijn part in Iran, waar alles hartstikke jofel is als ik de Nederlandse staatsomroep moet geloven.

Graag sluit ik mijn vrijdagpreek af met de wijze woorden van mijn grote held Leo Ferré: links is de wachtkamer van het fascisme.

Onderwerpen