Spring naar de content
bron: Hollandse Hoogte/Peter Hilz

Hoe lang is Mark Rutte nog houdbaar?

Premier Mark Rutte is aan zijn derde termijn bezig en wil misschien zelfs een vierde. Maar hoe lang gaat dat nog goed, zo zonder visie? Want hij oogt verveeld. ‘Er is gewoon niet veel meer wat heel erg moeilijk voor hem is.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl
Mark Rutte
Beeld:

Kijk Rutte zitten, op enig moment tijdens het memo-debat van 26 april jongstleden. Ietwat onderuitgezakt, de armen breed gespreid over de houten afscheiding achter zijn stoel, hoofd omhoog, mond en kin vooruit: standje onverschillig.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Kijk ’m luisteren naar, nee, echt luisteren lijkt hij niet te doen. Hij kent de riedels van Klaver, Marijnissen, de tirades van Wilders en van die Denk-jongen. Voor Van der Staaij recht hij nog wel de rug, al weet hij dat hij ook van hem weinig te duchten zal hebben. Dat zou wat zijn zeg, na dat exclusieve optreden van de premier op de honderdste verjaardag van de SGP laatst in Nieuwegein. Een vriendendienst, want mocht Rutte III in 2019 de meerderheid in de Eerste Kamer verliezen bij de Provinciale Statenverkiezingen, dan heeft Rutte de SGP harder dan ooit nodig om meerderheden te behalen.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.

Onderwerpen