Spring naar de content
bron: Pexels/energepic.com

U kunt allemaal de nepscuses krijgen

Ik  zou me graag willen verontschuldigen voor de ontstane ophef. Niet voor de aanleiding van de ontstane ophef, daar sta ik eigenlijk nog steeds wel achter. Maar dat jullie nou zo ontzettend moeilijk zijn gaan doen, ja dat vind ik wel jammer, ja.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Meredith Greer

Ik betreur het feit dat u er aanstoot aan heeft genomen. Ontzettend zonde is dat, dat u zich daar niet gewoon even overheen kunt zetten. Als u mijn opmerkingen te ver vond gaan, dan spijt me dat. Het was niet mijn bedoeling dat u zo gevoelig ging lopen doen over hele normale dingen. Ik bedoel, Jezus, nou. Sorry hoor.

Het spijt me dan ook vooral dat ik gezegd heb wat ik zei terwijl er mensen aanwezig waren die er opnames van gemaakt hebben. Dat was echt kapot dom van me en dat spijt me heel erg. Had ik niet moeten doen. Heel vervelend. Ik wilde gewoon zeggen hoe het zit, zonder dat allemaal mensen van buitenaf me daar dan vervolgens aan gingen houden.

Die woorden terugnemen? Nee, dat gaat me een beetje te ver. Ik had ze misschien wat minder scherp moeten formuleren, maar ja, ik kon ook niet weten dat jullie zo zouden gaan janken. Maar goed, ik wil me best grootmoedig opstellen en toegeven dat ik in de terechte opmerkingen, waar ik nog helemaal achter sta, wat voorbeelden heb gebruikt die mogelijkerwijs wellicht misschien wat ongelukkig over kunnen komen in het publieke debat.
Ik bedoel, het plebs dat aan dat soort discussies meedoet interpreteert dat allemaal misschien een beetje krom. Ik had dat best wat minder lomp kunnen doen en wat beter met mijn woordvoerders kunnen overleggen hoe ik dit soort dingen er beter in zou kunnen masseren. Daar betaalt u ze tenslotte belastinggeld voor.

Daarnaast betreur ik ook dat mijn bedoelingen verkeerd geïnterpreteerd zijn en mijn uitspraken uit de context gehaald zijn. Dat was helemaal niet mijn intentie. Het was tenslotte een besloten bijeenkomst en eigenlijk een soort kleedkamerpraat. De onderwerpen die ik daar zo dapper heb aangesneden en benoemd zijn kennelijk nog steeds gevoelige kwesties in onze samenleving. Dat maakt ondergetekende kennelijk een mikpunt. Ik zou soms dan ook willen dat ik niet zo’n hoogvlieger was, dan was ik ook geen slachtoffer geworden van deze heksenjacht.

Ik wil best mijn verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat ik niet wat duidelijker en openhartiger ben geweest in het beschrijven van de dingen waar ik geen spijt van heb. Het spijt me vooral dat ik daarmee afleid van gewoon lekker doorgaan met business as usual. Best zuur als ik daar dan afbreuk aan doe want het ging net zo lekker.

Ik zou het woord ‘liegen’ dan ook niet in de mond willen nemen. Wellicht dat er een onzorgvuldigheid aan te pas is gekomen, of dat ik te voorbarig was in het leveren van onware informatie. Ik wil dan ook verder niet gaan lopen wroeten in mijn herinneringen, die zijn nu eenmaal wat ze zijn, maar ik wil wel zeggen dat ik de aantijgingen erg verontrustend vind. En ook dat betreur ik.

Gezien deze verklaring lijkt het me dan ook duidelijk dat dit allemaal verder geen enkele consequentie voor me zal hebben. Er zijn fouten gemaakt, en er is zeker ruimte voor verbetering. Ik wil dan ook ten volle mijn verantwoordelijkheid nemen, door te blijven zitten waar ik zit en ga daarmee over tot de orde van de dag.

Onderwerpen