Spring naar de content
bron: De Bezige Bij

‘La Mansfield wist wat ze wilde en kreeg dat ook’

The smartest dumb blonde in Hollywood’ werd ze genoemd. De filmindustrie had actrice Jayne Mansfield (1933-1967) gereduceerd tot seksbom, met dank aan haar borstomvang en taille. Maar dat was allemaal strategie, vertelt Jan Cremer, die midden jaren zestig een even heftige als kortstondige verhouding met Mansfield had. In werkelijkheid was Jayne ‘uitgekookt en doortrapt,’ aldus Cremer. “La Mansfield wist wat ze wilde en kreeg dat ook.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thomas van den Bergh

Dit boek is bepaald geen geflatteerd portret van deze vamp, door Cremer omschreven als grillig, bezitterig, grofgebekt, verwend, gierig, drankzuchtig en egoïstisch. Mansfield leefde op ganzenlever en Dom Pérignon, en ontstak in woede als er in haar hotelsuite of kleedkamer geen flessen champagne in de koeler klaarstonden. Tegelijk hadden Cremer en zij veel lol, en veel seks.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het zijn mooie verhalen, het ene nog sterker dan het andere, verteld met de schwung en het gevoel voor overdrijving die Jan Cremer eigen zijn. Het enige jammere is dat veel ervan zo bekend voorkomt. Met name in Ik Jan Cremer 3 was de trip met Mansfield naar Zuid-Amerika (seks op de strijkplank!) al uitputtend beschreven.

Jan Cremer
Jayne
De Bezige Bij
€19,99

Onderwerpen