Spring naar de content
bron: ANP

Minister, pak de echte potenrammers toch eens aan!

Ingrid van Engelshoven moest ik even googelen want ik had nog nooit van het goede mens gehoord. Ik heb meteen het hele Kabinet Rutte-III er bij gepakt en daarin wemelt het van de mij volslagen onbekende grijze muizen. De namen van de brave knagers lijken zo uit de Kameleon, Afkes Tiental, Bartje of een ander prot. chr. kinderboek uit een ver verleden te zijn geplukt:  Stientje van Veldhoven, Wopke Hoekstra, Cora van Nieuwenhuizen, Bruno Bruins, Mona Keijzer, Menno Snel. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Arie Slob en Paul Blokhuis ken ik natuurlijk wel, en ook bij die namen moet ik denken aan King pepermunt, turf, achterdocht & jenever, hel en verdoemenis en vooral aan het harmonium, Jezus’ eigen traporgel dat in de volksmond ook wel psalmenpomp, Hallelujah-commode, cirkelzaag des geloofs en gereformeerde hometrainer wordt genoemd.

De enige exotische naam in de hamstermolen die Kabinet-Rutte III heet, is Ferdinand Grapperhaus en laat die nou als twee druppels water op Arnold Ernst Toth lijken, de sympathieke Duitse agent in Raiders of the lost ark.

Enfin, ik ging Ingrid van Engelshoven googelen en kwam al meteen terecht op de website van de geweldige Carel Brendel, de altijd picobello geklede, zeer hoffelijke heer die sinds jaar en dag de uitwassen van de polderislam fileert. Hij noemt Van Engelshoven, destijds D66-wethouder in Den Haag, een perfecte demonstratie van het Pechtold-syndroom. Ze stelde zich namelijk volledig achter een invaljuf, die vanwege het dragen van een hoofddoek was weggestuurd door de protestants-christelijke Van Hoogstratenschool. 

Enfin, u moet het zelf maar lezen maar deze uitsmijter van Brendel wil ik u niet onthouden: “Het Haagse D66 heeft deze probleemontkenner eerste klas op het wethouderspluche geplaatst. Een voormalig raadslid, dat mij op haar optreden bij de EO attent maakte, zucht: ‘Je hebt gelijk met je veronderstelling. D66 en Islam-Democraten fuseren.'”

Pechtold is fysiek verdwenen (laten we bidden dat die flessentrekker geen burgemeester van Rotterdam wordt) maar heeft zijn sporen nagelaten in tredmolen Rutte-III: Kaag-Kak, Karin Ollongren (die van het Barry Lyndon-syndroom)  en dus deze Pechtold-laaf. Toevallig allemaal meisjes. We kunnen veel lelijks zeggen over Alexander Penthouse, maar niet dat ie aanhanger van de Griekse beginselen is. Ik moet er niet aan denken!

#SorryJohan

“De moedige #SorryJohan-verhalen raken me diep,” reageert de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die binnen het kabinet verantwoordelijk is voor het lhbti-emancipatiebeleid. “Emancipatie is nooit af en voor gelijkheid moeten we blijven strijden. Dat zal ik altijd blijven doen!”, reageert Van Engelshoven op de honderden tweets onder de noemer #SorryJohan, waarmee lhbt’ers met persoonlijke verhalen hun ongenoegen uiten over uitspraken die Johan Derksen over homo’s deed in het Veronica-programma Veronica Inside. #SorryJohan is daardoor trending op Twitter.

Ik ga me niet inhoudelijk mengen in de discussie over de uitlatingen van Johan Derksen.  De lezer is ongetwijfeld op de hoogte van mijn verregaande sympathie voor de homofiele medemens. Sterker nog: de meeste van mijn allerbeste huisvrienden zijn extreem van de verkeerde kant. Ik deug want ze mogen gewoon bij mij onderduiken zolang ze maar een frisse adem hebben, aan de prep zitten en drugs meenemen.

Wat mij verbijstert is dat Pechtold-sokpop Van Engelshoven vol in de aanval gaat op die stokoude, broze baardman Derksen en zijn kleedkamergrapjes maar dat ze nooit en te nimmer haar smoeltje zal opentrekken over Marokkaanse kansjongeren die door het hele land poten rammen, en bij voorkeur op HOP’s: homo ontmoetings-plaatsen.

Mijn lieve vriend Gerrit Komrij (dat zijn herinnering tot een zegen mag zijn) noemde de mohammedaanse potenrammers altijd ‘de jongens met de petjes.’ Hij en zijn man Charles Hofman waren blij en opgelucht dat ze Amsterdam verlieten. Ik woon nu ruim zes jaar in Portugal en heb nog nooit iets gelezen of gehoord over potenrammen of geweld tegen homo’s. De Algarve is nou niet wat je noemt een nichtenparadijs a la Mykonos of Sitges, maar het wemelt wel van de ‘vriendenparen’ en niemand die er raar van opkijkt of er lelijk over spreekt.

In Nederland is ‘intersectioneel’ geweld tegen homo’s inmiddels de normaalste zaak van de wereld en je mag al blij zijn als een zwaar en misselijkmakend incident de krant haalt.

Iedere homo in Amsterdam die ik ken, en dat zijn er nog al wat, kent het gevaar. Natuurlijk heb je de klassieke Hollandse potenrammende boerenlul maar die is ver in de minderheid en houdt zich niet op in de grote steden en al helemaal niet op de HOP’s want dat kost te veel benzine voor zijn Zündapp.

Het laffe gedrag van minister Van Engelshoven doet mij denken aan burgermoeder Halsema. Ik heb het goede mens nog niets horen roepen over het permanente gevaar waaraan een jood met een keppel in Amsterdam onderhevig is. Het liefst spendeert de gemeente Amsterdam geen cent meer aan de bewaking van joodse instellingen. Jood en poot zijn vogelvrij verklaard in mijn oude Mokum maar de moslim wordt beschermd want die minderheid van 1.6 miljard heeft het wereldwijd toch al zo zwaar. Laat GroenLinks maar eens genderneutrale toiletten introduceren bij ROC’s in Amsterdam-west, en homozebrapaden schilderen voor de diverse moskees daar. Dat zijn toch de kroonjuwelen van GroenLinks? Maar nee hoor, alleen maar rechten en geen plichten. Bah, ik word er gallisch van. Tijd voor de Vrimibo. Laat ik afsluiten met mijn eigen tegelwijsheid.