Spring naar de content
bron: Pixabay

Houd brandnetels nou gewoon weg van je intieme zone

Wekelijks schrijft Alexandra Besuijen over de laatste mode en trends. Deze week over gekke manieren om een strakkere ‘poenie’ te krijgen, het ongenuanceerde debat en de outfit van Kim Kardashian die zelfs haar hubby Kanye te sexy vond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Tandpasta in je vagina: geen goed idee

Jaren geleden las ik ergens dat vrouwen in Noord-Afrika (Egypte? Tunesië?) die geen maagd meer waren voor hun trouwen, een paar dagen voor hun bruiloft brandnetels in hun vagina stopten om in de huwelijksnacht een pijnlijke ontmaagding te simuleren. Of nou ja, simuleren… Begrepen deed ik het niet: pijn en plezier zijn makkelijk te faken, waarom zou je dan écht pijn gaan lijden? Ik wilde het nog eens nazoeken, maar googelen op vagina + brandnetels leverden hele andere resultaten op. Niet aan te raden, tenzij je heel erg een kruidenvrouwtje bent natuurlijk…

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Hoe kwam ik daar dan op? Welnu, ik las in de Nigerian Daily Post (nee, maar écht) dat vrouwen dat dus doen met tandpasta. In Nigeria, maar ik neem aan ook wel elders. Om een strakke poenie te krijgen. Wat de…?

Het schijnt het slijmvlies nogal te doen opzwellen en daardoor de vagina tijdelijk te versmallen. Ja, dat haal je de koekoek, maar het moet geen pretje zijn om dan seks te hebben. En gezond is het zeker niet; doordat het slijmvlies niet goed meer werkt liggen ontstekingen op de loer, met alle nare gevolgen van dien. Er zijn trouwens nog wel meer rare dingen die vrouwen gebruiken om dezelfde reden: azijn bijvoorbeeld, of galappeltjes waar wespenlarven in hebben gezeten. Je moet je poenie nooit in een wespennest steken, maar andersom is al helemaal geen goed idee.

En zoals dokter Oluwele Yusuf in bovengenoemd artikel terecht opmerkt: ‘If a man tells you that you are too loose down there and you want to ruin your future because of that, he will eventually leave you for another.‘ Ik zou daar nog aan toe willen voegen: ‘Dan zoek je gewoon een groter geschapen man’… (Overigens was het volgende artikel dat ik las een recept: mosselen in room en witte wijn. Dat dus niet andersom gaan doen, hè! Dat helpt niet en het is nog zonde ook.)

Ik heb gelijk, jij bent gek

Die hele stikstofkwestie is gewoon de zwartepietendiscussie 2.0. Iedereen heeft er een mening over en niemand luistert naar elkaar. Ik ben er wel klaar mee mijn mening onder woorden te brengen of feiten te verzamelen en te posten op sociale media, terwijl de ander met de handen voor de oren keihard lalalala zingt. Het interesseert me geen ene fuk meer. Of nee, dat is niet waar: het interesseert me geen fuk meer wat een ander er van vindt. Als er alleen maar gebruld wordt en niet gediscussieerd – doehoei!

De een zegt: stikstofprobleem. De ander zegt: geen stikstofprobleem. De derde zegt: er is wel een probleem, maar niet met stikstof. Ik vind dat interessant en wil daar alles over lezen en proberen daardoor te weten te komen wat er nu echt aan de hand is. Maar ALLE boeren schijnen sowieso klootzakken te zijn want ze mishandelen ALLEMAAL hun dieren en aan de andere kant zijn klimaatbezorgden ALLEMAAL gekkies die van hun gezondheid niet afweten en ALLEMAAL naar het pijpen van Soros dansen. De nuance is ver te zoeken.

En elk gevoel voor humor is ook weg. Als je een grapje maakt over een wetenschapper krijg je de hele klimaatkliek over je heen, maak je een grapje over de boeren of wijs je ze op wat je vindt van asociaal gedrag, krijg je ook de wind van voren en ben je direct een klimaatmafkees.

Pffffffff! Laten we elkaars mening toch respecteren! Hoe fout die van jou ook is… 😂

Klimaatmars in Maastricht

Kim bloot, Kanye boos

We hebben het al een tijdje niet meer over Kim Kardashian gehad. Enerzijds is dat een goede zaak (we hebben wel iets anders aan het hoofd, ja!), anderzijds mis ik haar toch ook wel een beetje, die real life Jessica Rabbit.

Maar deze week, na de episode van Keeping Up With The Kardashians van afgelopen zondag, was ze weer even in het glossy nieuws vanwege haar nieuwe jurk. Nou ja, júrk… Voor het prestigieuze jaarlijkse Met Gala in New York (een soort Boekenbal zonder boeken maar mét decolletés) had ze een dermate strak en doorschijnend japonnetje van Thierry Mugler uitgekozen, dat zelfs hubby Kanye het té sexy vond. Hij zit namelijk in een spirituele transformatie ‘and this is hurting my soul’.

Zegt de man die zijn videoclips vollaadt met tieten en konten…

Anyway, Kim trok zich niets aan van Kanye, droeg wel haar jurk en zag eruit als een ho die uit de Oudezijds Achterburgwal is gedregd. In Kardashiantaal: heel stijlvol. Als tegenwicht had West het jasje aangetrokken uit de tijd dat hij nog als beveiliger bij de deur stond. Overigens zat de peperdure designjapon zo strak, dat Kim hem niet wilde opstropen als ze zou moeten plassen uit angst dat ze hem daarna niet meer naar beneden kreeg: ‘Ik zweer het, ik plas gewoon in mijn broek en dan kan mijn zus mijn been wel afvegen’. Juist, dáár heb je een zus voor!