Spring naar de content
bron: anp

De anti-daglichtstrategie van de transbeweging

De transbeweging opereert zoveel mogelijk in het duister omdat zij wéét dat haar agenda het daglicht niet kan velen, schrijft Jan Kuitenbrouwer. Hij verbaast zich erover dat er geen verhit debat wordt gevoerd over de aanstaande Transgenderwet. "Welke partij heeft de moed dit zwijgcomplot te doorbreken?"

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Dat ik na mijn column van vorige week zelf het mikpunt zou worden van het soort haattaal die ik in dat stukje beschreef, was te verwachten. Het viel eigenlijk nog mee. Uiteraard waren er beschuldigingen van ‘transfobie’, van het aanzetten tot zelfmoord van jongeren met gendertwijfel, die je niet kritisch mag bevragen omdat zij anders suïcidaal worden. (Een claim die gebaseerd is op een onderzoek waar volgens reviewers weinig van klopt.)

Dat een transman een man en een transvrouw een vrouw is, punt uit, is inmiddels voor verbazend veel mensen een uitgemaakte zaak. Een elementair biologisch gegeven werd op een of andere manier ongeldig verklaard, en schijnbaar verstandige mensen die je op een ander moment haarfijn kunnen uitleggen dat graancirkels mensenwerk zijn, de aarde rond is en kinderen niet uit de boerenkool komen, hebben voor dit nieuwe bijgeloof een plekje vrij gemaakt in hun bovenkamer.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap