Spring naar de content

Vroeger was het slechter

Hoofdredacteur Tom Kellerhuis over het dubbelinterview met het succesvolle ondernemersechtpaar Annemarie van Gaal en Rhandy Macnack: "Verplicht leesvoer voor politici en toekomstige ministers."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Een opmerkelijk dubbelinterview (vanaf pagina 36), al was het alleen maar omdat de man van Annemarie van Gaal, Rhandy Macnack, doorgaans wars van publiciteit, zich ook liet strikken door interviewer Nathalie Huigsloot. Macnack en Van Gaal, beiden succesvol ondernemer en gefortuneerd, zeggen veel rake dingen over bijvoorbeeld de verschillen tussen zakenlui en politici. Macnack: “De druk op een politicus is vele malen groter dan op iemand in het bedrijfsleven. Dat is een totaal andere wereld. Bij elke stap die je doet, heb je pers in je nek. Ik zou het niet kunnen hoor. Het is een hondenbaan.” 

Van Gaal zou de ministerposten anders en verfrissend inrichten, met een minister van Eenvoud die alle toeslagen, regelingen en heffingen opheft en een basisinkomen invoert voor alle zestigplussers. In plaats van een minister van Wonen eentje van Samenwonen: “Want nu
worden mensen die AOW hebben niet gestimuleerd om te gaan samenwonen, omdat ze dan gekort worden. Hetzelfde geldt voor bijstandsgerechtigden. Op alle mogelijke manieren wordt samenwonen nu tegenwerkt.” Dit zou een aanzienlijk deel van het woonprobleem kunnen oplossen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap