Spring naar de content
bron: anp

En, Sigrid, hoe vind je zelf dat het gaat?

Sigrid Kaag is nijdig dat zij haar zin niet krijgt en verspreidt de roddel dat Johan Remkes dronken informeerde. Jan Kuitenbrouwer over Sigrid Kaags 'nieuwe leiderschap' en ‘bestuursstijl'.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Het mooist was nog die totaal koelbloedige reactie vanuit het bureau van informateur Remkes. Die had het die dag gehouden bij één borrel voor het eten en eentje tijdens, liet zijn woordvoerder deadpan weten. Dit nadat er vanuit D66, lees Sigrid Kaag en Rob Jetten, een commentaar de wereld in was geholpen dat er op enig moment tijdens Remkes' werkzaamheden, ‘drank in de man’ zou zijn geweest.

Als een formatie mislukt doordat de informateur voortdurend dronken was, incoherente taal uitsloeg, zo nu en dan in slaap viel en met luid gesnurk de voortgang belemmerde - en als er één Haags kopstuk is bij wie ik me zoiets zou kunnen voorstellen dan is het Johan Remkes, die er, laten we eerlijk zijn, nu eenmaal een beetje, hoe zal ik het zeggen, gemarineerd uitziet - dan moet je dat ook wereldkundig kunnen maken, vind ik. Ze zijn nu verdorie al een half jaar bezig een landsbestuur te vormen, als er dan iemand een partijtje gaat lopen zooien, zoals het op de sociëteit heet, dan is het gerechtvaardigd om daar je beklag over te doen. Maar dan willen we ook het héle verhaal. De man, het paard, de flessen, de glazen, de bezemkast én die geheimzinnige vlek in de gordijnen. Vooralsnog moeten we het doen met de halfzachte roddel van Sigrid en Rob. Het hele verhaal zullen we ooit hopelijk lezen in een minutieuze reconstructie in HP/De Tijd, liefst door de onverschrokken sleuth Ton F. Van Dijk.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap