Spring naar de content
bron: anp

BBB stapt naar NCTV om gedrag ex-terroriste Soumaya Sahla

Ex-terroriste Soumaya Sahla heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd waarin zij suggereert ‘adviseur’ te zijn van BoerBurgerBeweging (BBB) én betrokken te zijn bij de rekrutering van politici voor een ‘zakenkabinet’, zo blijkt uit onderzoek van Ton F. van Dijk voor HP/De Tijd. Dit deed ze echter zonder medeweten van BBB. De partij heeft de kwestie gemeld bij de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid en de BVA – de beveiliging van de Tweede Kamer. Tevens heeft partijleider Caroline van der Plas ‘om een risicoanalyse gevraagd over wat deze informatie voor onze veiligheid kan betekenen’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

BBB laat in een reactie aan HP/De Tijd weten dat Caroline van der Plas de ex-terroriste ‘nog nooit heeft ontmoet of gesproken’. De partij heeft de kwestie gemeld bij de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) en de BVA (beveiliging Tweede Kamer) en om een risicoanalyse gevraagd. “We hebben het artikel van HP/De Tijd voor publicatie gezien en zijn hiervan geschrokken. Wij benadrukken dat BBB nooit opdracht heeft gegeven aan Soumaya Sahla om mensen te werven voor een positie in een mogelijk kabinet. Caroline heeft nog nooit enig contact met haar gehad,” zegt Henk Vermeer namens BBB en Van der Plas.  

Wij benadrukken dat BBB nooit opdracht heeft gegeven aan Soumaya Sahla om mensen te werven voor een positie in een mogelijk kabinet.

Sahla werkt volgens onderzoek van HP/De Tijd samen met oud-Apache-vlieger Roy de Ruiter. Majoor de Ruiter is als militair adviseur verbonden aan het defensienetwerk van BBB en staat in direct contact met kandidaat-minister van Defensie Gijs Tuinman. “Gezien haar contacten met een van onze defensie-adviseurs Roy de Ruiter, drager van de Militaire Willemsorde, hebben we besloten om, ondanks het feit dat we op geen enkele manier door hem in welke richting dan ook zijn gepusht, het contact voorlopig met hem te bevriezen. Wat hier precies speelt moet eerst tot op de bodem worden uitgezocht,” aldus Henk Vermeer, namens Caroline van der Plas.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Lees hier het hele artikel.

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word lid, al vanaf €5 per maand.