Spring naar de content
bron: Johan Kleinjan

Complottheorieën: wie regeert de wereld?

Hij voorspelde de kredietcrisis, werd met de handel in goud en passant miljonair en schreef het ene boek na het andere. In zijn nieuwe tractaat stelt hij – goed gedocumenteerd – de pernicieuze en decennialange oorlogshitsende rol van de Verenigde Staten aan de kaak. Willem Middelkoop strikes again. ‘Het idee dat Amerika een democratische samenleving is, wordt ernstig bedreigd.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Oswin Schneeweisz

Liza Minnelli zong het al: “Money makes the world go round.” Ex-journalist Willem Middelkoop beschrijft in zijn nieuwste boek Patronen van bedrog een even angstwekkend als meeslepend relaas over de dubieuze verstrengeling tussen geld, macht en (wereld-)politiek.

Beeld:

En de lezer is gewaarschuwd: de volgende crisis zit eraan te komen, want er klotst aldus Middelkoop nu nog meer nepgeld door de wereld dan voor de bankencrisis en dan hebben we het nog niet gehad over de implosie van de dollar of de mogelijke confrontatie tussen Amerika, Rusland en China.

Met zijn boek Als de dollar valt werd hij in één klap BN’er. Middelkoop beschreef daarin hoe Amerika zich steeds verder in de schulden steekt en centrale banken wereldwijd geld creëren vanuit het niets. Er was maar één uitkomst mogelijk: de ineenstorting van het financiële systeem. Een voorspelling die met de kredietcrisis al spoedig waar bleek. Van Middelkoop trok zijn consequenties, nam afscheid bij RTL Z als financieel journalist en stortte zich op de handel in goud, wat hem inmiddels tot miljonair heeft gemaakt. Dus verstand van geld en economie kun je hem niet ontzeggen.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.