Spring naar de content
bron: Peter Hilz / Hollandse Hoogte

Hugo Camps is niet gelukkig

De Belgische journalist Hugo Camps heeft een aparte plaats veroverd in Nederland. Hij vertoont zich in twee gedaanten: als seigneur namens Elsevier, als straatjongen in NRC Handelsblad. Stof genoeg om hem eens te interviewen, maar daar zeg je wat. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Piet van der Eijk

Natuurlijk, PSV-coach Eric Gerets is een vuige fascist. Gaf zomaar een speler van de tegenpartij, Lothar Matthaus van Bayern München, bij een opstootje aan de zijlijn een duwtje. Hugo Camps wist wel raad met die bruinhemd. Hij plakte er, als columnist in NRC Handelsblad, gelijk maar een beroepsverbodje aan vast voor zijn landgenoot: 

"Je ziet het vaker bij Belgen. Zet ze een pet op of geef ze een fluitje en ze ontbranden ter plekke in een befehlerige distantie die wijst op een nostalgie naar zwarte laarzen. De PSV-coach moet verbannen worden. Uit de Champions League, maar ook uit de Nederlandse competitie. Al weet ik nu al dat de KNVB te laf en te schijterig is voor dit soort rigoureuze maatregelen. Gerets is tenslotte hun gelijke. Hij woont in dezelfde riante villa, rijdt met dezelfde zwarte Saab en valt op dezelfde vrouwen met siliconenborsten, of erger." 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap