Spring naar de content
bron: anp

De ander van Xander

Het huwelijk van Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé ging niet door. Het Nederlandse volk is even geschokt als opgewonden. Zanger Jan Rot over de roem die als vanouds zijn tol eist. Hoe moet het nu met de arme zwartjes in Afrika? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Rot

Toen ik hoorde dat de baby al op komst was, dacht ik met-een: het is een truc, die Wendy is gehaaider dan wij denken! Ze is niet zwanger van Xander maar van een ander en geeft die sukkel de zwartepiet!

Het was toch werkelijk een intelligent iemand die met een blos op de konen mijn tijd verspilde met speculaties over het verneukte trouwfeest van een televisiester en de zanger van Volumia! (Dat uitroepteken is niet van mij, dat hoort bij de naam van deze band, een naam die in muzikantenkringen voornamelijk valt als er een afschrikwekkend voorbeeld wordt gezocht, zoals in de voetbalwereld altijd Roelof Luinge de kwal is. Niet helemaal terecht, want het is benijdenswaardig hoe doorleefd de jonge De Buisonjé rijmen brengt waar zelfs een zwarte Sinterklaas de staf over zou breken: "Zeg dat je niet hoeft te gaan, schat/ dat je aan mij echt genoeg had." Bad, glad, kat, lat, mat, nat, pad, spat, vat, tandrad. Volumia! is overigens uit elkaar want Xander gaat solo. Dan heeft hij fans en kleedkamer voor zich alleen.) 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap