Spring naar de content
bron: anp

Aan het hof van de walskoning

Er wordt veel geslapen, veel gegeten en veel in de bus gezeten om daarna twee uur een spectaculaire klassieke show op te voeren voor een vijfduizendkoppig publiek. De BV André Rieu is dan ook een 24-uursbedrijf geworden. Op tournee met een reizende muziekfirma.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Peter Hoomans

Pontificaal geparkeerd voor de ingang van een hotel in de Zuid-Duitse stad Regensburg staat een blauwe autobus. Aan weerszijden staan er dansende figuren op getekend in een karikaturale stijl: vissen die uit een kom swingen, een blanke en een zwarte baby dansen een walsje en de Eiffeltoren heeft de toren van Pisa als danspartner gekozen. Binnen in de bus bevinden zich geen zitplaatsen, maar drie hometrainers, een roeimachine, een installatie voor het heffen van gewichten alsmede twee loopbanden. Een chauffeur is om half zes opgestaan om de fitnessbus te laten warmdraaien, maar toch is het binnen koud. Het is kwart voor zeven in de ochtend. 

In gezelschap van drie jonge, zich in het zweet werkende zangeressen, die hij avond aan avond voor het publiek aankondigt als Die lustige Witwen, test André Rieu op een van de loopbanden zwijgend zijn uithoudingsvermogen. Een witte hoofdband houdt zijn lange haren uit zijn gezicht, een rood nylon jasje omspant zijn brede schouders en een blauwe schaatsbroek toont een slank onderstel. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap