Spring naar de content

Prada’s in Paradiso

Zelf waren we de afgelopen week in Londen, waar we in de uitverkoop van Harrods een herenmodel van dat Beroemde Schoenenmerk hebben gepast dat de oude al-Fayed op de eerste dag van de Christmas Sales voor het luttele bedrag van 149 pond aanbood, wat tegen de huidige koers op een bescheiden 210 euro komt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Zandbergen

Maar we stapten uiteindelijk de deur uit met een paar van Crockett & Jones, voor overigens dezelfde prijs. Want ju, wat zijn die Prada's (daar hadden we het immers over) een overschatte stappertjes. In deze laatste retro-aflevering blikken we terug op het bezoek dat Candace -Sex and the City - Bushnell aan Nederland bracht, in het kader van de promotie van haar nieuwe boek Trading Up. De Nederlandse vertaling kwam (verrassing: onder dezelfde Engelse titel) uit bij Vassallucci. Oscar van Gelderen, de grote baas van de uitgeverij, staat hier samen met de schrijfster offstage in de bezemkast van Paradiso - hij in Zenga, zij op Prada. Een en ander geschiedde vlak voordat de schrijfster op het podium geïnterviewd zou worden door een ander Vassalluccikanon. De zaal was die avond geheel gevuld met lezeressen en kijksters van Sex and the City, die allemaal langs de kassa moesten om hun idool in levenden lijve te kunnen zien. Het idee om een ordinaire boekenpromotie te verkopen als een avondvullend programma, kwam uiteraard van Van Gelderen.

Het Vassallucci-kanon waar we eerder over repten, was niemand minder dan de Almeerse huisvrouw Heleen van Royen, die volgens eigen zeggen geknipt was voor de klus van interviewster, omdat ze 'bij Het Parool' werkte. Hier wordt de successchrijfster na gedane arbeid gemonsterd door de immer oplettende stadschroniqueur Martin Bril - zij in H&M, hij in Paul Smith.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap