Spring naar de content

Absent

‘Over Frits Wester gaan we het níet hebben,” grijnsde Harmen Siezen vorige week als presentator van de Nationale Nieuwsquiz.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Nadrukkelijker had hij ‘het onderwerp’ niet aan de orde kunnen stellen.

Wester haalde twee jaar geleden alle kranten toen hij als winnaar van de editie van 2004 van vals spel werd beticht. De politiek verslaggever van het RTL Nieuws zou op de hoogte zijn geweest van minimaal twee vragen. Hoe stellig hij de fraude ook ontkende, geen mens geloofde hem.

Vorige week won PvdA-Tweede-Kamerlid Diederik Samsom de quiz voor de tweede keer op rij – hij kreeg de prijs uit-gereikt door Gerdi Verbeet. Wester was in geen velden of wegen te bekennen. Wel werden er veel lollige opmerkingen over hem gemaakt.

Waar wás Wester eigenlijk? Welaan, hij deed het verstandigste wat hij kon doen: hij zorgde dat hij het land uit was. “Wát?” schreeuwt hij een dag na de uitzending door een krakende telefoonlijn, “de Nationale Nieuwsquiz? Weet ik niks van. Ik sta nu op de ski’s. Nee, ik heb ook geen uitnodiging ontvangen. Ach, als je die prijs al eens hebt gewonnen, kun je toch best een paar jaartjes overslaan?”