Spring naar de content

Geen probleem

Voormalig LPF-minister Eduard Bomhoff klapte in zijn memoires Blinde ambitie – Mijn 87 dagen met Zalm en Heinsbroek uit de ministerraad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Een faux pas in politiek Nederland. Het is zelfs bij wet verboden. Jan Peter Balkenende dreigde met gevangenisstraf. In februari zal van oud-minister Ella Vogelaar een boek verschijnen bij uitgeverij Balans, getiteld Twintig maanden knettergek – Dagboek van een ministerschap. Kan ze problemen verwachten?

Bomhoff, vanuit Maleisië, waar hij een hoogleraarschap vervult: “Minister van Justitie Piet Hein Donner zei meteen dat ik niet de gevangenis in hoefde. Ik meen dat mij in augustus 2003 werd meegedeeld dat ze de zaak lieten rusten. Met mij is er nooit over gesproken.”

Ook Ed van Thijn schreef een boek over zijn ministerschap. Bomhoff: “Ed citeerde in zijn boek uit kabinetsstukken. Ook hij heeft nergens last van gehad. Vanwege deze precedenten lijkt mij dat Ella veel kan schrijven zonder problemen te krijgen.” Dus, mevrouw Vogelaar, houdt u zich vooral niet in.

Onderwerpen