Spring naar de content

Kapotgecheckt

Hebben PvdA-leider Wouter Bos en PvdA-staatssecretaris Frans Timmermans een bloedhekel aan fractieleider Mariëtte Hamer?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Dat -hardnekkige- gerucht gaat inderdaad al een tijd, maar klopt het ook? Vorig jaar zomer beweerden serieuze media dat Bos liever Timmermans als fractievoorzitter had gezien. Om Hamer weg te zetten zou hij haar een functie van staatssecretaris hebben aangeboden. Alle betrokkenen ontkenden dit.

Het is een feit dat toen de vorige fractievoorzitter, Jacques Tichelaar, in april vorig jaar aangaf te stoppen wegens gezondheidsproblemen, Hamer er bovenop sprong. Een maand later zei Tichelaar zich zwaar gekrenkt te hebben gevoeld door de gretigheid van deze dame. Ze zal zich bij de overige partijgenoten ongetwijfeld ook niet erg geliefd hebben gemaakt met deze actie. Maar goed, de geruchten over het trio Bos, Timmermans en Hamer staken de laatste dagen weer de kop op. De PvdA-fractie wil niet inhoudelijk reageren: ‘Je kunt ze beter zelf bellen.’

Volgens de woordvoerder van Timmermans is het waarheidsgehalte van het gerucht nihil. Timmermans zelf zegt: ‘Ik heb zeer grote waardering voor Mariëtte Hamer en vind haar een uitstekende fractievoorzitter.’ De woordvoerder van Bos reageert lachend op het gerucht: ‘Dat is echt niet zo. Ik heb hier geen signalen van opgevangen. Sterker nog, ik zie dat Bos en Hamer goed met elkaar samenwerken. Ik kan voor Bos spreken als ik zeg dat dit echt onzin is.”